A NASCAR legnépszerűbb pilótáját továbbra sem érdekli a Netflix-sorozat

Siker ide, vagy oda, Chase Elliottnak esze ágában sincs szerepelni a NASCAR Netflix show-jában
credit: Sean Gardner/Getty Images

Nagy sikert hozott a NASCAR számára a január végén bemutatott Netflix-dokuszéria, a Full Speed.

A tavalyi Cup-szezon rájátszását bemutató show számos országban top 10-es nézettségre tett szert, a szervezet nagy örömére pedig a közönség 88 %-át olyanok alkották, akik korábban nem követték nyomon az amerikai stock-car szakág eseményeit.

Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor idén elkezdődhet a második évad forgatása.

A sorozatban több versenyző magánéletébe is betekintést nyerhettünk, köztük Denny Hamlinnel, Kyle Larsonnal, Ryan Blaneyvel és Tyler Reddickkel.

Egy meghatározó arc azonban hiányzott az epizódokból, méghozzá az immár zsinórban hatszor a Cup legnépszerűbb pilótájának választott Chase Elliott.

A 2020-as bajnok kimaradása nem hatott a rajongók számára a meglepetés erejével, lévén karrierje kezdete óta az introvertáltságáról ismert és mindent megtesz annak érdekében, hogy védje a privát szféráját.

Bár az égvilágon semmi baj nincs azzal, ha valaki visszahúzódó, sokak szerint azonban Elliottnak a státuszából adódóan kötelessége lenne jobban megmutatni magát a világnak a NASCAR érdekében.

Ezen a véleményen volt a Hendrick Motorsports alelnöke, Jeff Gordon is, aki így nyilatkozott róla még 2022-ben:

“Nem akarom, hogy a versenyzőink másnak tettessék magukat, mint akik. Ugyanakkor szívesen látnám, ha kilépnének a komfortzónájukból. Nagyszerűnek tartom, ha olyan helyeken jelennek meg, ahol nem számítanak rájuk, mint például egy hagyományos sportesemény, vagy koncert, de ennél még tovább kell menni.

Erre próbálom bátorítani a srácokat, de legfőképpen Chase-t. Én magam sem akartam először elvállalni, amikor felkértek vendég műsorvezetőnek a Saturday Night Live-ba. Halálra voltam rémülve. Mégis megtettem, mert tudtam, hogy erre van szüksége a sportunknak.”

Kritikák ide, vagy oda, Elliott továbbra sem akar előtérbe kerülni.

Az immár negyven futam óta nyeretlen, 28 éves georgiai a minap Dale Earnhardt Jr. podcastjének, a Dale Jr. Downloadnak vendége volt, aminek során kerek-perec kijelentette, hogy esze ágában sincs szerepelni a Netflix-sorozatban.

„Nem voltam benne tavaly a show-ban és eddig még csak nem is láttam. Szóval ahhoz, hogy véleményt mondjak róla először egy bele kellene néznem. Legalább képet kapnék arról, hogy mennyire idegesített volna fel, ha [a stáb] folyton a körülöttem van.

Valószínűleg nem ez lesz a legnépszerűbb válasz, de én tényleg csak gyorsan akarok vezetni és magas szinten végezni a munkámat. Ha úgy érzem, hogy bármi is elvonja a figyelmemet, akkor nemet mondok rá. Nem kivétel ez alól a Netflix sem.”