IndyCar-versenyző trénere lett Angela Cullen

IndyCar-versenyző trénere lett Angela Cullen
credit: Peacock

Az év elején közzétett Instagram-posztjában Angela Cullen az ismeretlenről és az izgalmakkal teli új lehetőségekről filozofált.

A motorsport-rajongók akkoriban csak találgathatták, hogy mire is készül a Lewis Hamilton fizioterapeutájaként világhírűvé vált új-zélandi szakember.


Néhányan még ekkor is bíztak abban, hogy talán visszatérhet a hétszeres Forma-1-es világbajnok mellé. Szavaiból kiindulva azonban a legtöbben rögtön borítékolták, hogy egy vadonatúj sportoló fog profitálni a tudásából.

Nos, végül az utóbbiaknak lett igazuk.

Pénteken kezdődött meg az IndyCar bajnokságon kívüli, egymillió dolláros kihívásának programsorozata a kaliforniai The Thermal Club privát pályáján.

A Chip Ganassi Racing pitjében pedig a helyszínen lévők nagy meglepetésére Ms. Cullen is felbukkant.

Hamarosan hivatalossá is vált, hogy a hölgy nem csak sima vendégként van jelen.

A CGR 11-es Dallara-Hondáját vezető Marcus Armstrong maga árulta el, hogy honfitársa már a holtidény óta segíti őt abban, hogy a lehető legjobban felkészüljön karrierje első teljes IndyCar-szezonjára.

A kemény munka gyümölcse pedig máris látszik több kilogrammnyi izomtömeg formájában.

„Végre sikerült felszednem egy kis súlyt” – nyilatkozta a fiatal versenyző a Peacocknak.

„Ezek az autók valóságos szörnyetegek, szóval csúcsformában kell lenned ahhoz, hogy megbirkózz velük. Angela hatalmas segítséget jelent számomra. Azon dolgozunk, hogy folyamatosan fejlődjek és futamokat nyerjek.”

A 23 éves pilóta tavaly debütált az amerikai open-wheel csúcskategóriájában, de szponzorációs okok miatt csak épített és utcai pályákon hajtott pályára.

Az év újonca címet viszont még úgy is sikerült elhódítania, hogy a többiekhez képest öt fordulóval kevesebben vett részt.

Idén már az összes futamon ott lehet, beleértve álmai netovábbját, az Indianapolis 500-at is.

Nem ő az egyetlen, aki új trénerrel vágott neki a 2024-es idénynek.

A Team Penske-t szolgáló Scott McLaughlin egészségéért és fittségéért nem más felel, mint Nelson Piquet lánya, egyben Daniel Suarez menyasszonya, Julia Piquet.

Armstrongnak egyébként van idén egy másik „Angelája” is vezető mérnöke, Angela Ashmore személyében.

A Purdue Egyetemen diplomázott szakember az elmúlt években a CGR 8-as számú gépének telemetriájáért, valamint üzemanyag és versenystratégiájáért felelt.

Marcus Ericssonnal a volán mögött 2022-ben megnyerte az Indy 500-at, amivel ő lett az első női mérnök, aki győzelmet ünnepelhetett a világ legnagyobb múltú pályaversenyén.