NASCAR: Larson és Kvjat az Xfinityben, Kobayashi és SVG visszatér a Cupba – Itt vannak a hétvégi nevezési listák!

Larson vs. Kvjat vs. SVG – Íme a NASCAR Xfinity austini futamának nevezési listája!
credit: Chris Graythen/Getty Images

Ha néhány évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy a NASCAR Xfinity Series mezőnyében, a COTA-n fog összecsapni Danyiil Kvjat, Shane van Gisbergergen és Kyle Larson, akkor minden bizonnyal elgondolkodtunk volna az illető józanságán.

Márpedig az előttünk álló hétvégén pontosan ez fog történni.


A nemzeti másodosztályban immár teljes szezont teljesítő háromszoros Supercars-bajnokot az elmúlt futamokhoz hasonlóan a Kaulig Racing 97-es számú Chevyjében kell keresni, amelynek volánja mögött idén már két top 10-es befutót hozott. Az oválokkal még csak ismerkedő új-zélandi az Atlanta Motor Speedwayen harmadikként, a Phoenix Racewayen pedig hatodikként látta meg a kockás zászlót.

A Cup Series 2021-es trónfoglalója – és a királykategória összetettjének jelenlegi éllovasa -, vagyis Larson a Hendrick Motorsports idei tízfutamos Xfinity-programját indítja el. A patinás gárda által nevezendő, 17-es Chevyvel az idény későbbi részében lehetőséget kap Alex Bowman, Chase Elliott és William Byron is.

A bajnokságban tavaly, még a Sam Hunt Racinggel debütált Kvjatot idén már az SS-Green Light Racing 07-es – szintén a csokornyakkendős márka alá tartozó – autójában láthatjuk, amely a vadonatúj szponzoroknak hála impozáns zöld színben fog tündökölni.

A beugró pilóták sorát továbbá Ty Gibbs, John Hunter Nemechek, Sage Karam és RC Enerson is gyarapítja.

Ismert nevekből a királykategóriát képező Cupnak is kijut, méghozzá a 23XI Racinggel visszatérő Kamui Kobayashi személyében.

A japán pilótán kívül átruccan a legnagyobbak közé SVG, valamint a nem kevésbé road-menő AJ Allmendinger is.

A harmadosztályú Truck Seriesben Ross Chastain képviseli a Cupot, de csatlakozik még a mezőnyhöz Marco Andretti és az IndyCarból és az IMSA-ból ismert Jack Hawksworth is.

A Trucks futama magyar idő szerint szombaton, 18:30-kor kapja meg a zöld zászlót, míg az Xfinity 22:00-kor kezdődik, a Cup pedig vasárnap 20:30-kor rajtol.

A komplett nevezési listákat alább találod.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Ennyi. Ennél tökéletesebb versenyző-szponzor kombó NEM létezik!

>>>>>Lehullt a lepel Danyiil Kvjat autójáról és új szponzorairól

>>>>>„Törvényen kívüli” sztárral bútorozik össze Hailie Deegan a COTA-n

>>>>>Megmutatta Kobayashi autóját és további nagy bejelentésekre is készül a 23XI Racing