NASCAR: Lehullt a lepel Danyiil Kvjat autójáról és új szponzorairól

NASCAR: Lehullt a lepel Danyiil Kvjat autójáról és új szponzorairól
credit: Sam Hunt Racing

A szombati, Circuit of the Americasra kiírt Focused Health 250-en csatlakozik újra a NASCAR Xfinity Series mezőnyéhez Danyiil Kvjat.

Az orosz versenyző az SS-Green Light Racing 07-es számot viselő Chevyjét vezetheti a nemzeti másodosztályban, méghozzá az elektromos kerékpárokat és rollereket gyártó GOTRAX szponzorációját élvezve.


„Hálás vagyok, hogy a GOTRAX támogatja visszatérésemet a COTA-ra, amire ezúttal már nem a Forma-1-ben, hanem az Xfinity Seriesben kerül sor” – idézi a csapat hivatalos közleménye Kvjatot.

„A teljesítmény melletti elkötelezettségük megegyezik az enyémmel. A COTA egy kihívásokkal teli vonalvezetés, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is. Alig várom, hogy újra pályára hajthassak itt.”

A 29 éves pilóta mögé társszponzorként a Sonoma Aviation is beszállt.

Kvjat 2022-ben, a Sam Hunt Racing színeiben debütált az Xfinityben, végül 15.-ként célba érve a Charlotte Motor Speedway rovalján.

Még ugyanebben az évben a Cup mezőnyében is bemutatkozott a Team Hezeberg jóvoltából.

Első bevetését a nagyok között az Indianapolis Motor Speedway roadján teljesítette, majd lehetőséget kapott Watkins Glenen, valamint a rovalon. A meglehetősen alulfinanszírozott gárdával végül két 36. és egy 39. helyet tudott szerezni.

A COTA-n összesen öt F1-es futamon rajtolt el, ebből a legjobb eredményét 2017-ben hozta a 10. pozícióval.


KAPCSOLÓDÓ: „Törvényen kívüli” sztárral bútorozik össze Hailie Deegan a COTA-n