Karrierje legrosszabb időszakát éli Joey Logano, de igyekszik optimista maradni

Karrierje legrosszabb időszakát éli Joey Logano, de igyekszik optimista maradni
credit: Meg Oliphant/Getty Images

Karrierje legrosszabb időszakát éli Joey Logano, de igyekszik optimista maradni
Nem ilyen szezonkezdésről álmodozott Joey Logano még a tél folyamán.

A Team Penske kétszeres bajnoka a NASCAR Cup elmúlt négy futamából csak egyet tudott a top 10-ben zárni (Las Vegas – 9.), ezen kívül viszont a legjobb eredménye mindössze a 28. hely Atlantáról.


A Daytona 500-nak és a legutóbbi, Phoenix Racewayen rendezett versenyének egyaránt baleset vetett véget, összetettben pedig jelenleg a kiábrándító 30. pozícióban jegyzik.

Mindeközben csapattársa, a címvédő Ryan Blaney 151 ponttal vezeti a tabellát, kereken 100-at verve az 51 egységen álló Loganóra.

Ha pedig ez nem lenne elég, Joeyt még az utóbbi idők egyik legbizarrabb csalásán is rajtakapták Atlantán. Az általa viselt kesztyű ujjai közé hártyaszerű hevedert varrtak, aminek segítségével a kvalifikáció alatt nagyobb területet tudott kitakarni az ablakhálón, így csökkentve az autó belső terét érő, a sebességet negatívan befolyásoló légáramlatokat.

A napvilágra került felvételek alapján nem csak az ottani második rajthelyét, de már a Daytona 500-as pole-ját is a szabálytalan kesztyűben szerezte. Az ügyeskedés láttán a NASCAR rögtön a mezőny végére sorolta őt Atlantán, kirótt rá egy áthajtásos büntetést, majd később még 10.000 dollár pénzbírságot is kapott.

Logano mindennek kapcsán a minap elismerte, hogy kemény időszakot él át jelenleg, reményei szerint viszont hamarosan pozitív fordulatot vesz a 12-es Ford gárdájának sorsa.

Egyértelműen ez karrierem eddigi legnehezebb szezonkezdete” – szögezte le Logano a NASCAR.com-nak.

„Ezért részben mi vagyunk a felelősek, de akadtak rajtunk kívül álló problémák is. A superspeedwayeken gyorsak voltunk, Vegasban viszont már inkább középszerűen teljesítettünk. A múlt heti, phoenixi versenyen pedig egyenesen szenvedtünk. A kvalifikáción rosszul teljesítettünk, aztán belekeveredetem egy balesetbe John Hunter Nemechekkel.

Remélhetőleg az összes negatív dolog egyszerre sújtott le ránk és a szezon hátralévő részében már jobban alakulnak a dolgaink. Csak annyit tehetünk, hogy a munkára összpontosítunk, folytatjuk a felkészülést és gyors autókat viszünk a páyára.

Ez a csapat ugyanaz, amellyel két bajnok címet szereztem. Jól tudják, hogy mit kell csinálni, beleértve Pault [Wolfe – a crew chief]. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy kik vagyunk és meg fogjuk oldani. Szóval, dolgozunk tovább.”