Kamui Kobayashi visszatér a NASCAR-ba!

Kamui Kobayashi visszatér a NASCAR-ba!
credit: 23XI Racing

A 23XI Racing hivatalosan bejelentette, hogy a NASCAR Cup március 24-ei, COTA-n rendezendő futamán újra hadrendbe állítja harmadik autóját.

Ennek volánja mögött ismét Kamui Kobayashi csatlakozhat a gárda teljes szezonos duója, Bubba Wallace és Tyler Reddick mellé.


A szóban forgó Toyota azonban idén már nem a 67-es, hanem a főszponzorként jegyzett Mobil1 márka ötvenedik születésnapja előtt tisztelegve az 50-es számot viseli.

A kétszeres WEC-világbajnok, egyben a 2021-es Le Mans-i győztes karrierje második futamára készülhet a NASCAR királykategóriájában.

Debütálását tavaly, az Indianapolis Motor Speedway roadján ejtette meg, ahol a 28. helyről rajtolva végül a 33.-ként zárt.

Az első autóverseny, amit a tévében láttam NASCAR volt” – emlékezett vissza még tavaly Kobayashi a stock-car iránti rajongásának kezdeteire.

„Körülbelül 4, vagy 5 éves lehettem és nagyon menőnek találtam. Amikor elkezdtem gokartozni még csak nem is ismertem a Forma-1-et. Gyerekként az álmom az volt, hogy egy napon a NASCAR-ban fogok vezetni.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Danyiil Kvjat újra lehetőséget kap az Xfinity mezőnyében