IndyCar: Julia Piquet készíti fel Scott McLaughlint az idei szezonban

Julia Piquet készítette fel Scott McLaughlint az idei IndyCar-szezonra
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Scott McLaughlin a harmadik pozícióban fejezte be az NTT IndyCar Series vasárnapi, St. Petersburg-i szezonnyitóját.

A Team Penske új-zélandi versenyzőjének vadonatúj health coach-a, Julia Piquet pedig biztos abban, hogy a közeljövőben már egyenesen a széria új bajnokát fogjuk tisztelni benne.


A Forma-1 háromszoros világbajnokának, Nelson Piquet-nek lányát – egyben a NASCAR Cup-pilóta Daniel Suarez menyasszonyát – még az idényt megelőzően fogadta fel a Supercars korábbi, háromszoros trónfoglalója (mennyi 3-as!), hogy segítse őt az idei versenyszezonra való felkészülésében.

A holisztikus életmódtanácsadóként is jegyzett hölgy szakértelme révén McLaughlin vadonatúj táplálkozási és edzésprogrammal vágott neki az évnek, emellett pedig a mentális egészségére is kiemelt figyelmet fordítanak.

A 31 éves pilóta korábban maga ismerte el, hogy világéletében gondjai voltak a testsúlyával.

Tavaly már sikerült jó pár kilótól megszabadulnia, de ez még mindig nem volt elég, aminek következtében az év legforróbb futamának számított, nashville-i Music City GP-n a hűtőmellényt sem viselhette. A rendszer ugyanis túl nehéz ahhoz, hogy ne gyakoroljon negatív hatást az autó tömegére, ezáltal pedig a teljesítményére.

Súlyproblémák ide, vagy oda, 2023-ban McLaughlin eddigi IndyCar-karrierje legjobb összetettbeli eredményét produkálta. A 17 futamból 14-et zárt a top 10-ben, ebből négyszer dobogóra állhatott, háromszor annak második helyére, egyszer pedig a legtetejére.

Mi lesz akkor, ha csúcsformába kerül?