Newgarden rommá verte a mezőnyt, a McLaren viszont meghiúsította a Penske tökéletes napját St. Pete-en

Newgarden rommá verte a mezőnyt, a McLaren viszont meghiúsította a Penske tökéletes napját St. Pete-en
credit: Penske Entertainment/Chris Owens

Josef Newgarden domináns győzelmével vette kezdetét az NTT IndyCar Series idei szezonja.

A St. Petersburg utcáin rendezett versenyt a Team Penske sztárja kezdhette meg az élről, majd a táv 100 köréből 92-t az élen töltve végül magabiztosan haladt át elsőként a kockás zászló alatt.


A kétszeres bajnok 106.791 mph-val megfutotta a leggyorsabb kört, majd a leintés pillanatában 7.9121 másodpercet vert a másodikként célba ért Pato O’Wardra.

A McLaren mexikói versenyzője ezzel konkrétan meghiúsította a mostanság nem túl jó napokat élő Roger Penske tökéletes futamát.

O’Wardot a hajrában kitartóan üldözte a Kapitányt szolgáló Scott McLaughlin és Will Power, de végül nem tudták őt elcsípni, így elmaradt a 100%-os Penske-pódium.

Az ötödik helyet Colton Herta kaparintotta meg az Andretti Global 26-os Dallara-Hondájával, de top 10-zel kezdte meg az évet a címvédő Alex Palou, Felix Rosenqvist, Alexander Rossi, Scott Dixon és Rinus VeeKay is.

A legjobb újonc a szériában most debütált Kyffin Simpson lett, miután a 14. pozícióban vitte célba a CGR 4-es autóját.

Nem mindenkinek indult viszont jól az év.

A Ganassiékat szolgáló Marcus Armstrong a 26. körben létesített a javasoltnál intimebb kapcsolatot a fallal. Ennek következtében a csapat legjobb kvalifikációs eredményét hozott új-zélandi már csak nézőként követhette az eseményeket.

Hasonlóan idő előtt befejeződött a viadal az AJ Foyt Racing-es Sting Ray Robb számára, aki fékhiba következtében csúszott ki.

Szintén rosszul indult Romain Grosjean első futama a Juncos Hollinger Racinggel.

A francia pilóta 32 körrel a vége előtt, a 10-es kanyarban forgatta ki és tette a gumifalba a CGR-es Linus Lundqvistet. A manőverért a versenyirányítás áthajtásos büntetést rótt ki rá, de ez már nem sokat osztott-szorzott a folytatás kapcsán, mivel hamarosan kiállni kényszerült váltóhiba miatt.

Az IndyCar következő futamát március 24-én, a The Thermal Clubban rendezik a bajnokságon kívüli, 1 millió dolláros kihívás képében.