NASCAR: Drámai hajrát és újabb SVG top 10-et hozott az Xfinity phoenixi futama

NASCAR: Drámai hajrát és újabb SVG top 10-et hozott az Xfinity phoenixi futama
credit: Meg Oliphant/Getty Images

Képzeld el, hogy mindössze 5 körrel a leintés előtt közel 2.7 másodperccel vezeted a versenyt, hirtelenjében azonban, senkitől sem zavartatva a victory lane helyett a falban találod magad egy rommá tört autóban.

Pontosan ez történt Justin Allgaierrel a NASCAR Xfinity Series szombati, Phoenix Racewayen rendezett futamán.


A JR Motorsports versenyzőjének győzelemről szőtt álmait a bal-hátsó abroncs rombolta le.

A 196. körben, az 1-es kanyarba bemenet hirtelen defektet kapott, aminek hatására megcsúszott, majd nagy erővel a falnak csapódott.

A 7-es Chevy minden oldalán megsérült, szerencse a szerencsétlenségben viszont, hogy Allgaiernek a haja szála sem görbült.

A balesetnek köszönhetően be kellett érnie a 29. hellyel.

Az első pozíciót – és a szponzornak, a Call811-nek hála konkrétan ásót formázó trófeát – végül a legtöbb kört is – szám szerint 88-at – élen töltött Chandler Smith kaparintotta meg.

A Joe Gibbs Racing 21 éves pilótája ezzel karrierje második győzelmét ünnepelhette a nemzeti másodosztályban, egyúttal pedig azt is elmondhatja magáról, hogy az idei szezon eddigi mind a négy futamát a top 5-ben zárta.

Az „ezüstérmes” pozícióban a Richard Childress Racing újonca, Jesse Love ért célba, de dobogónak megfelelő eredménnyel távozott még egy másik JGR-es is Sheldon Creed személyében.Az egymérföldes ovál nem nélkülözte a tömegkarambolt sem.

A 143. körben, a második helyért folyó harc közepette Smith összeakadt csapattársával, John Hunter Nemechekkel, ami végül egy tizenkét autót magával rántó láncreakciót eredményezett.

Az incidens miatt fel kellett adnia a versenyt Parker Retzlaffnak, Hailie Deegannek, Jeb Burtonnek, Nemecheknek és Sam Mayernek is. Utóbbi JR Motorsports-osnak ezzel tovább folytatódik a borzalmas 2024-es éve, miután ez már a harmadik olyan futama lett a négyből, amelyen nem látta meg a kockás zászlót.

Vele szemben viszont Shane van Gisbergen újra mosolyogva hagyhatta el az arizonai létesítményt.

A Kaulig Racing újonca a huszonharmadik pozícióból rajtolva nagyszerű vezetéssel küzdötte fel magát, bemutatott egy komoly mentést, majd a big one-ból is profitálva végül a hatodikként zárt. Ezzel idei második top 10-es befutóját prezentálta a bajnokságban az atlantai harmadik helye után.

Az oválokkal továbbra is csak ismerkedő új-zélandi minden bizonnyal tűkön ülve várja a következő futamhétvégéjét, lévén a COTA képében újra a saját játszóterén, vagyis épített pályán szállhat harcba a pontokért.

A március 23-ai Xfinity-viadal másnapján ráadásul a Cup Seriesben is megméreti magát dupla műszakot teljesítve.