NASCAR: Denny Hamlin megszerezte Cup-karrierje 41. pole-ját!

NASCAR: Denny Hamlin megszerezte Cup-karrierje 41. pole-ját!
credit: Chris Graythen/Getty Images

Idei első, teljes eddigi NASCAR Cup pályafutását tekintve pedig a 41. pole-ját ünnepelhette szombaton Denny Hamlin.

A Joe Gibbs Racing veteránja 132.655 mph-s átlagsebességgel zárta az élen a Phoenix Racewayen rendezett Shriners Children’s 500 kvalifikációjának top 10-es szakaszát, időben kifejezve 0.088 másodpercet adva csapattársának, Ty Gibbsnek.


A harmadik rajthelyet Chase Elliott kaparintotta meg, aki ezzel nem csak a Hendrick Motorsports legjobbja lett, de a legkiemelkedőbb időmérős produkcióját is nyújtotta a tavaly augusztusi, indianapolisi road óta, amelyet szintén a harmadikként kezdhetett meg.

A 2020-as bajnok a Legacy Motor Club-os Erik Jonesszal osztozik a második soron.

A verseny kezdetét jelző zöld zászló pillanatában ötödikként William Byron iramodhat neki a távnak az HMS 24-es Chevyjével, míg a hatodik helyet Tyler Reddick tudhatja magáénak a 23XI Racing színeiben.

Külön kiemelendő Noah Gragson, aki a múlt vasárnapi, atlantai versenyen hozott hatodik befutója után egy hetedik rajtpozíciót hozott, amivel újfent a Stewart-Haas Racing legmagasabb eredményét prezentálta.

Az SHR-nek azonban a negatív eseményekből is kijutott, miután a 4-es Fordot vezető Josh Berry már a csoportkörben megcsúszott és érintette a falat. Szerencsére az autójában nem keletkezett komolyabb kár, így a csapatnak nincs szüksége a tartalékgépre.

A futam vasárnap, magyar idő szerint 20:30-kor kezdődik.