IndyCar: A Bon Jovi autó nyerte a szezon első edzését St. Petersburgben

IndyCar: A Bon Jovi autó nyerte a szezon első edzését St. Petersburgben
credit: Penske Entertainment/James Black

A GP of St. Petersburg első edzésével hivatalosan is elrajtolt az NTT IndyCar Series 2024-es szezonja.

A 75 perces gyakorlást a Meyer Shank Racing 60-as számú Dallara-Hondája zárta az élen, a McLarentől átigazolt Felix Rosenqvisttel a volán mögött.


A svéd versenyző leggyorsabb körén 1:00.3390-nel száguldott körbe az ideiglenes utcai pályán, 0.4722 másodpercet adva korábbi csapattársának, Pato O’Wardnak.

Ennél jobb kezdésről nem csak az MSR, de maga Jon Bon Jovi sem képzelhetett volna el jobbat.

Rosenqvist versenygépe ugyanis a rockzene élő legendájának saját rádióműsorát, a Bon Jovi Radiót reklámozza ezen a hétvégén (majd a március 24-ei, The Thermal Clubba kiírt bajnokságon kívüli egymillió dolláros kihíváson is), a most vasárnapi futam előtt pedig JBJ nem csak személyesen teszi tiszteletét a pályán, de a rajt előtt ő lesz az utasa az Helio Castroneves által vezetett kétüléses autónak is.

Az edzés képzeletbeli dobogójának harmadik helyét a Chip Ganassi Racing-es Marcus Armstrong kaparintotta meg, de top 5-tel indított még Will Power (Team Penske) és Rinus VeeKay (Ed Carpenter Racing) is.

A kétszeres bajnok és címvédő Alex Palou a kilencedik pozíciót tudhatta magáénak, míg a McLaren 6-os Dallara-Chevyjében a sérült David Malukast helyettesítő Callum Ilott a tizedik lett.

A mezőny legjobb újoncát a tizennyolcadikként jegyezték a ganassis Linus Lundqvist képében.

A körözés során néhány kicsúszást leszámítva nem történt komolyabb incidens.

A második edzést szombaton, magyar idő szerint 15:35-től rendezik, míg a kvalifikációra 20:00-kor kerül sor.