NASCAR: Sörösdobozt találtak Byron autójában a Las Vegas-i futam után

NASCAR: Sörösdobozt találtak Byron autójában a Las Vegas-i futam után
credit: Chris Graythen/Getty Images

NASCAR: Sörösdobozt találtak Byron autójában a Las Vegas-i futam után
Eseménydús versenye volt William Byronnak vasárnap, a Las Vegas Motor Speedwayen.

A Daytona 500 idei győztese a negyedik helyről startolhatott, de hamarosan már a második pozícióban tudhatta magát Hendrick Motorsports-os csapattársa, Kyle Larson mögött. Mire pedig elértek a 17. körbe, Byron már egyenesen vezető pozícióban haladt.


Az első kiállását követően viszont bizarr fordulatot vett a napja.

A tankolás és kerékcsere után hetedikként tért vissza a pályára, az általa vezetett 24-es Chevynél azonban villámgyorsan túlmelegedést észleltek.

Az ok?

A szél befújt a pályára egy hatalmas szemeteszsákot, ami totálisan rátapadt az autó elejére.

Emiatt Byron kénytelen volt ismét útba ejteni a pitet, mire pedig újra csatlakozott a mezőnyhöz már körhátrányban volt.

Végül sikerült visszavennie a körét, a problémák azonban továbbra sem kerülték el. Folyamatosan alulkormányzottsággal küzdött, de ennek ellenére a szakasz végére fel tudta küzdeni magát a 34. helyről egészen a 14.-ig.

Az utolsó stage-et 22.-ként kezdte meg, a kockás zászlót pedig – egy elszúrt pitkiállás ellenére is – a 10. pozícióban látta meg.

Crew chiefje, Rudy Fogle a minap a SiriusXM NASCAR Radio vendégeként elárulta, hogy a verseny után találtak az autóban egy meglepetést is, ami véleménye szerint egészen biztosan a zsákból került oda.

„Egy 55 gallonos [kb. 208 literes] szemeteszsákról volt szól, amit a pálya belső területén szoktak használni” – magyarázta nevetve a szakember.

„A cucc elszabadult és ami még ennél is rosszabb, vagy inkább viccesebb az az, hogy egy sörösdoboz is volt benne, ami beszorult a levegőszűrőbe. Sosem láttam még ilyet, szóval nem semmi egy nap volt!

Elképesztő! Engem is meglepett, hogy a motor nem ment tönkre. Ez mutatja, milyen jó munkát végeztek a srácok a műhelyben. Na de azért kellett egy nagy adag szerencse is.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Kyle Larson mindent vitt Las Vegasban és még Hendrick-történelmet is írt

>>>>>NASCAR: Kyle Larson 3 év alatt beérte Chase Elliottot a Hendrick Motorsports sikerlistáján