IndyCar: 3 nappal a szezonnyitó előtt végre bejelentette versenyzőit a DCR

IndyCar: 3 nappal a szezonnyitó előtt végre bejelentette versenyzőit a DCR
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Régi „jó” szokásához tért vissza idén a Dale Coyne Racing azzal, hogy az utolsó pillanatig húzta pilótafelállásának bejelenését.

A csapat végül kedden, három nappal az IndyCar St. Petersburg-i szezonnyitójának első edzése előtt fedte fel, hogy kik fognak lehetősége kapni az autóik volánja mögött.

A 18-assal jelölt Dallara-Hondával a már veteránnak számító Jack Harvey kezdheti meg az idényt, míg az 51-esben a 2014-es, 2015-ös és 2022-es IMSA-bajnok, egyben a 2023-as Daytona 24 győztese, Colin Braun mutatkozhat be.

A 35 éves, NASCAR Xfinity és Truck Seriest is megjárt texasi ezzel karrierje első open-wheel bevetésére készülhet.


St. Pete nem az egyetlen versenye lesz, lévén a március 24-ei. a Thermal Club privát pályájára kiírt bajnokságon kívüli „luxusfutamon” is autóba pattanhat.

Azt a későbbiekben ismertetik, hogy ki fogja vezetni a #51-t a harmadik fordulótól kezdve – beleértve az Indianapolis 500-at.

Az INVST által szponzorált #18 programja azonban már tisztább.

Harvey összesen tizennégy versenyt kap. A maradék négyet – vagyis a Thermalt, Long Beachet, Torontót és a 108. Indy 500-at – pedig Nolan Siegel teljesítheti.

A 19 éves kaliforniai tavaly harmadikként zárta az IndyCar neveldéjének számító Indy NXT-t és főállásban idén is marad ebben a bajnokságban.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A McLaren Callum Ilottal kezdi meg az idei szezont