IndyCar: A McLaren Callum Ilottal kezdi meg az idei szezont

IndyCar: A McLaren Callum Ilottal kezdi meg az idei szezont
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Hetek óta számítani lehetett rá, most viszont már hivatalosnak is tekinthető, hogy Callum Ilott fogja vezetni a McLaren 6-os számú Dallara-Chevyjét az IndyCar ezen hétvégén, St. Petersburg utcáin esedékes szezonnyitóján.

Az autó eredeti gazdája, David Malukas február elején szenvedett mountain bike-balesetet, aminek következtében megsérültek a csuklójában lévő ínszalagok. A csapathoz idén átigazolt litván-amerikai sikeres operáción esett át, a wokingiak tájékoztatása szerint pedig felépülése kb. hat hétig fog tartani a varratok eltávolítás után.


Ilott már a homesteadi hibrid-teszten bepattanhatott a gép volánja mögé, problémamentes köröket és ezáltal értékes adatokat nyújtva a csapatnak.

A brit pilóta a tavalyi idény után, meglehetősen csúnya körülmények között távozott addigi munkaadójától, a Juncos Hollinger Racingtől. A döntés meghozatalának idején pedig már elkelt az összes komolyabb ülés, így Ilott nem tudott új munkaadót találni az IndyCarban.

Ennek ellenére igyekezett optimista maradni és nyomatékosította, hogy esze ágában sincs feladni amerikai karrierjének folytatását.

Mindeközben sikerült a teljes WEC-szezonra leszerződnie a Hertz Team Jotához, amelynek színeiben Katarban rögtön a dobogó második fokáról locsolhatta a pezsgőt.

Jelenlegi szerződése a McLarennel egyelőre csak erre az egy fordulóra szól.

A csapat bízik abban, hogy Malukas a március 24-ei, The Thermal Clubban esedékes pontozás nélküli versenyre már bevethető állapotban lesz. A legrosszabbra felkészülve azonban folyamatosan vizsgálják a 6-os pilótafelállására vonatkozó lehetőségeiket a soron következő tesztek/futamok kapcsán.

A WEC naptárában mindenesetre április közepéig üresjárat állt be, így Ilottnak bőven van szabadideje, ha netán a McLaren ismét számítana rá.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>3 nappal a szezonnyitó előtt végre bejelentette versenyzőit a DCR