NASCAR: 7 futam után, Vegasban ért véget a Chevy sikerszériája

NASCAR: 7 futam után véget ért a Chevy veretlenségi sorozata, SVG első intermediate-futama pedig katasztrofálisan alakult
credit: Chris Graythen/Getty Images

A NASCAR Cupból átruccant John Hunter Nemechek győzelmével ért véget az Xfinity Series The LiUNA 300-a.

A Las Vegas Motor Speedwayre kiírt versenyen ‘JHN’ mindkét szakaszt a másodikként zárta és ő haladt a legtöbb körön át vezető pozícióban, beleértve a legfontosabb utolsót is.


Ezzel a Joe Gibbs Racing 20-as Toyotáját vezető pilóta a tizedik diadalát aratta a nemzeti másodosztályban, egyúttal pedig véget vetett a Chevrolet idei veretlenségi sorozatának is.

A csokornyakkendős márka a Cup, az Xfinity és a Truck Series ezt megelőző összes – szám szerint hét – futamát megnyerte idén, szombaton Vegasban azonban a legjobb eredményük már csak a Richard Childress Racing-es Austin Hill által hozott negyedik hely lett.

A Toyota ráadásul abszolút dominanciát mutatott, miután a verseny 200 köréből 173-at töltöttek az élen, ebből 99-et Nemechek, 74-et pedig a harmadik pozícióban leintett és az első két szakaszt egyaránt behúzott Chandler Smith révén.

A versenynek megvoltak a maga nagy vesztesei is.

Sam Mayer futamának végére már a hetedik körben pont került, miután Parker Retzlaff kiforgó autója eltalálta.

Ezzel az idei három fordulóból immár a másodikat volt kénytelen idő előtt befejezni.

Szintén feledhető hétvégén van túl Shane van Gisbergen is.

Az Atlantán harmadikként leintett új-zélandi élete első intermediate-oválos bevetését teljesíthette, a vesszőfutása azonban már a pénteki edzésen megkezdődött.

A Kaulig Racing általa vezetett 97-es Chevyje csak második nekifutásra ment át a gépátvételen, az ellenőrzés pedig olyannyira elhúzódott, hogy mire a végére értek már javában zajlott a gyakorlás. Emiatt SVG mindössze két kört tehetett meg a számára vadonatúj karakterisztikájú pályán, majd rögtön várt rá a kvalifikáció.

Végül a huszonötödik rajthelyet tudta megszerezni, de abban reménykedett, hogy a futam sokkal pozitívabban fog alakulni számára.

Nos, a technika ördöge másként gondolta és a 34 éves újonc már a 27. körben búcsúzni kényszerült motorhiba miatt.

Az Xfinity mezőnye legközelebb március 9-én, a Phoenix Racewayen hajt pályára.