NASCAR: Joey Logano megszerezte karrierje 30. főkategóriás pole-ját

NASCAR: Joey Logano megszerezte karrierje 30. főkategóriás pole-ját
credit: James Gilbert/Getty Images

Idei második, tejes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a harmincadik pole-ját ünnepelhette Joey Logano szombaton, a Las Vegas Motor Speedwayen.

Az elmúlt hétvége „kesztyű-gate”-jének főszereplőjévé vált Team Penske-sztár 184.357 mph-s átlagsebességgel száguldott végig a másfél mérföldes oválon, időben kifejezve 0.021 másodpercet adva a Hendrick Motorsports-os Kyle Larsonnak.

A Logano-szurkolók (és persze maga a kétszeres bajnok) reményei szerint a kvaifikációs siker ezúttal már vasárnapra is átível majd.

A Daytona 500-on szintén az élről indulhatott, míg Atlantán a másodiknak kvalifikálta magát, balesetek és büntetések miatt azonban be kellett érnie a harminckettedik, majd a huszonnyolcadik hellyel. Mindennek következtében jelenleg harmincegyedikként jegyzik összetettben.

A vegasi harmadik sort szintén a Kapitány és Rick Hendrick alakulatainak egy-egy tagja foglalta el Austin Cindric, valamint William Byron személyében.

Mögöttük a Bubba Wallace (23XI Racing) – Chase Briscoe (Stewart-Haas Racing) páros várhatja a startot jelző zöld zászlót, míg a hetedik-nyolcadik helyeket a Joe Gibbs Racing 50%-a, név szerint Martin Truex Jr. és Ty Gibbs kaparintotta meg.

A Pennzoil 400 névre hallgató futam vasárnap, magyar idő szerint 21:49-kor kapja meg a zöld zászlót.