Ismét vadonatúj győztest avatott a NASCAR!

Ismét vadonatúj győztest avatott a NASCAR!
credit: Chris Graythen/Getty Images

Ismét vadonatúj győztest avatott a NASCAR!
Három versenyen van túl a NASCAR Truck Series mezőnye, amelyek végén két alkalommal is vadonatúj győztest hirdettek.

Daytonán a Rev Racingnek vezető Nick Sanchez ünnepelhetett karrierje során először a nemzeti harmadosztály victory lane-jén, magyar idő szerint szombat hajnalban, Las Vegas Motor Speedwayen pedig Rajah Caruth diadalmaskodott


A Spire Motorsports 21 éves pilótája már a kvalifikáción karrier-mérföldkőhöz érkezett el, miután megkaparintotta pályafutása legelső pole-ját a szériában.

Magán a futamon pedig újfent bebizonyította Rick Hendricknek, hogy nem volt rossz befektetés beállni mögé főszponzorként a HendrickCars.com-mal.

Élete kereken harmincadik Trucks-bevetésén 38 kört tett meg vezető pozícióban, az első szakaszt a második, a következőt pedig a harmadikként zárta.

A legfontosabb pillanatban, vagyis a kockás zászló alatt 0.851 másodperces előnyben haladt át az „ezüstérmesként” leintett Tyler Ankrum előtt.

Ezzel ő lett a NASCAR nemzeti porondjának mindössze harmadik afroamerikai futamgyőztese Wendell Scott és Bubba Wallace után, egyúttal pedig megváltotta jegyét a playoffba is.

„Szürreális” – konstatálta sikerét a civilben a Winston-Salem Állami Egyetem motorsport-menedzsment szakos hallgatójaként is jegyzett Caruth.

„Nagyon nagy köszönettel tartozom Mr. Hendricknek, hogy egész évre biztosította számomra ezt az ülést. Nem lehetek eléggé hálás a családomnak sem. Rengeteg ember segített abban, hogy idáig eljussak.

Megpróbáltam végig nyugodt maradni. A verseny egy pontján több pozíciót is vesztettünk, de ennek ellenére meccsben maradtunk. A srácok a végén remek pitkiállást hoztak össze és sikerült végrehajtani a feladatot. El sem tudom hinni!”

Caruth és Ankrum mögött Corey Heim ért célba harmadikként, de top 5-tel zárt még Taylor Gray és a Cup-különítmény legjobbjaként Christopher Bell is.

A királyakategóriából átruccant többi vendégpilótát tekintve Zane Smith a nyolcadik, Kyle Busch pedig csak a tizenötödik lett egy kör hátrányban.

Utóbbi, atombiztos favoritnak tartott – és hazai pályáján vezető – sztár összesen tizenhárom körön át haladt az élen, a hajrában azonban a pitben egy konkrétabban nem definiált, a biztonságot érintő malőr miatt áthajtásos büntetést kapott.

Busch nem igazán fogadta jól a szankció hírét és csak a versenyirányítás többszöri felszólítása után volt hajlandó letölteni.

Szintén büntetés tett pontot Ty Majeski és Nick Sanchez kiemelkedő eredményről szőtt álmainak végére is, köszönhetően a pitben elkövetett sebességtúllépésüknek.

A ThorSport Racing versenyzője végül a tizedikként, Rev-es kollégája pedig a tizenhetedikként fejezte be a napot.

A Truck Series következő futamát március 16-án, a Bristol Motor Speedwayen rendezik.