SVG: A Talladega Nights nem egy NASCAR-vígjáték, hanem dokumentumfilm

SVG: A Talladega Nights nem egy NASCAR-vígjáték, hanem dokumentumfilm
credit: Sean Gardner/Getty Images

Minden várakoztást felülmúlt Shane van Gisbergen superspeedway-debütálása.

A háromszoros Supercars-bajnokból NASCAR-újonccá avanzsált versenyző a 12. helyen zárta élete első Xfinity-futamát Daytonán, egy héttel később Atlantán pedig már a 3.-ként érte a kockás zászló.


A Kaulig Racing színeiben vezető új-zélandi a minap Corey LaJoie podcastjének, a Stacking Penniesnek vendége volt, ahol rögtön neki is szegezték a kérdést, hogy mi döbbentette meg a legjobban a pályákon kívül.

„Rengeteg dolog!” – válaszolta SVG.

„Rá kellett jönnöm, hogy a Talladega Nights nem is vígjáték, hanem dokumentumfilm!”

A népszerű pilóta állítását az NASCAR-sztárok hatalmas villáival, pazar életmódjával és en bloc a szériát övező gyakran őrült körítéssel indokolta, ami nagyban hasonlít a Ricky Bobby kalandjat bemutató filmben látottakhoz.

Ennek hallatán LaJoie nem habozott megosztani saját emlékeit Will Ferrell ikonikus alkotása kapcsán.

„13, vagy 14 éves lehettem, amikor a Talladega Nights kijött és minden vágyam az volt, hogy autóversenyző legyek. Fogtam hát négy-öt haveromat és elmentünk moziba, hogy megnézzük. Akkoriban Dale Jr.-t és Jeff Gordont bálványoztam, ezért baromira sértve éreztem magam, hogy merészelnek gúnyt űzni ebből a szakmából. Most viszont már több, mint hét éve vagyok a Cupban és azt kell mondanom, hogy nem is lehetett volna pontosabban ábrázolni.”

KAPCSOLÓDÓ: 2,33 milliárd forintért vette meg Ricky Bobby villáját Kevin Harvick