(Több) millió dolláros Pato: O’Ward 2027 végéig hosszabbított a McLarennel

(Több) millió dolláros Pato: O’Ward 2027 végéig hosszabbított a McLarennel
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Immár hivatalosnak tekinthető, hogy Pato O’Ward egy jó ideig még biztosan marad papaya-színekben.

A mexikói versenyző aktuális szerződése 2025 végéig szól, aminek értelmében nem csak az IndyCar mezőnyében rója a köröket a McLaren 5-ös Dallara-Chevyjével, de emellett az alakulat F1-es tesztpilótájaként is jegyzik.


A kapcsolat pedig a legfrissebb bejelentés értelmében még további két évig biztosan folytatódik, miután a közönségkedvencnek számító tehetség szerződését 2027 végéig meghosszabbították.

„Nem is lehetnék ennél izgatottabb” – idézi a csapat közleménye O’Wardot.

„Köszönettel tartozom Zaknak [Brown] és Gavinnek [Ward], a partnereinknek, valamint mindenkinek, aki ezt lehetővé tette különösképpen az NTT IndyCar Series szezonjának kezdete előtt. Így már csak a versenyzésre, győzelmekre koncentrálhatunk. A McLaren az otthonommá vált és büszke vagyok arra, hogy még éveken át papayában vezethetek.”

A 24 éves pilóta 2020-ban csatlakozott a wokingiak amerikai alakulatához. Eddig négy győzelem fűződik a nevéhez, legjobb bajnokságbeli eredményét pedig 2021-ben hozta a harmadik pozícióval.

Brownék a Forma-1-ben is lehetőséget adtak neki teszteken és szabadedzéseken való részvétel formájában. Tavaly ősztől ráadásul már az egyik tesztpilótájuknak is mondhatja magát, köszönhetően a pozícióra eredetileg szánt Alex Palou botrányának.

Az Indy Star értesülései szerint az új megállapodás anyagilag is busásan megéri Pato számára.

2026-ban 4 millió dollárt, 2027-ben pedig 4,2 milliót fog kapni a csapattól, míg az aktuálisan érvényben lévő kontraktusában meghatározott, ’24-re és ’25-re vonatkozó fizetését 2 millióval megemelik, nagy valószínűséggel az F1-es szerepköre miatt.