Két versenyző is szintet lép a NASCAR-ban: Derek Kraus a Cupban, Carson Kvapil pedig az Xfinityben debütál

Két versenyző is szintet lép a NASCAR-ban: Derek Kraus a Cupban, Carson Kvapil pedig az Xfinityben debütál
credit: Jared C. Tilton/Getty Images

Két fiatal pilóta is óriási lehetőséget kap az idei NASCAR-szezonban.

A CARS Tour Late Model Stock Car kétszeres, egyben regnáló bajnoka, Carson Kvapil a JR Motorsports jóvoltából mutatkozhat be az Xfinity Series mezőnyében.


Legelső bevetését április 6-án, Martinsville-en teljesítheti a 88-as számmal jelölt Chevrolet volánja mögött. További futamait a későbbiekben jelentik be..

Ezzel ő lesz a JRM ötödik olyan tehetsége, aki a Dale Earnhardt Jr. nevével fémjelzett csapat late model-programján keresztül lépett fel a ranglétrán a nemzeti másodosztályba.

Kvapilt megelőzően ennek révén kapott lehetőséget Richard Bowell, Josh Berry, Sam Mayer és az immár Daytona 500-győztes William Byron is.

Karrierje szempontjából szintén sorsfordító év lehet az idei Derek Kraus számára.

Az elmúlt években a Truck Seriesben és az Xfinityben szerepelt, 22 esztendős pilóta a Kaulig Racing 16-os számú Chevyjével kap hat futamot a Cup Series mezőnyével.

Bemutatkozását március 5-én, a Las Vegas Motor Speedwayen ejtheti meg, majd ezután pályára hajthat még mindkét phoenixi fordulón, a Kansas Speedway és Darlington tavaszi kiírásain, valamint Gatewayen.

Kraus nem először fog a Next Gen volánja mögé pattanni éles versenyhétvégén.

Tavaly júliusban, a Cup richmondi edzésén és kvalifikációján ő ülhetett be a Kaulig 16-osába, mivel az autót akkor vezető AJ Allmendingernek az Xfinity ezzel egyidőben rendezett futamán volt jelentése Road Americán.