Jeff Gordon: Byron már eddig is szupersztár volt, a Daytona 500 győzelemmel viszont új szintre lépett

Jeff Gordon: Daytona 500 győzelmével Byron újabb szintet lépett a szupersztárság létráján
credit: Chris Graythen/Getty Images

Jeff Gordon: Daytona 500 győzelmével Byron újabb szintet lépett a szupersztárság létráján
Kevesebb, mint fél év leforgása alatt immár másodszor írt Hendrick-történelmet William Byron.

Az észak-karolinai pilóta tavaly ősszel, a Texas Motor Speedwayen megszerezte csapata 300. NASCAR-győzelmét, most hétfőn pedig a Daytona 500-on aratott diadala révén az HMS fennállás során kilencedik alkalommal ünnepelhetett a Nagy Amerikai Verseny victory lane-jén.Ezzel a viadal örökranglistájának élén beérték a Petty Enterprisest.

Jelen sikerre ráadásul kereken 10 évet kellett várnia Rick Hendricknek, lévén ezt megelőzően utoljára 2014-ben tudtak nyerni a Cup koronaékszerének számító futamon még Dale Earnhardt Jr.-ral a volán mögött.

Ha mindez nem lenne elég, a győzelem napra pontosan a csapat NASCAR-debütálásának 40. évfordulóján jött össze.

Nem csoda, hogy a gárda alelnöke, Jeff Gordon – aki korábban három D500-elsőséget is leszállított az HMS-nek – csak szuperlatívusztokban tudott beszélni Byronról.

„Egyszerűen leírhatatlan, amit ez a győzelem a csapatunk, partnereink és William számára jelent” – nyilatkozta a négyszeres Cup-bajnok a leintés után.

„[Byron] már eleve egy szupersztár volt, most viszont a szupersztárság újabb szintjére lépett. Nem én vezettem az autót, mégis úgy éreztem, hogy minden egyes kört vele tettem meg a pályán. Őrület látni, hogy ezek a srácok mennyire jól végzik a munkájukat.

Boldoggá és büszkévé tesz, hogy a pálya mellől nézhetem őket. Ez egy csodálatos, óriási győzelem!”


KAPCSOLÓDÓ: Nézd meg 10 perc alatt a 66. Daytona 500-at!