Brutális balesettel ért véget a NASCAR Trucks rekordszámú megszakítást hozó, daytonai futama

Brutális balesettel ért véget a NASCAR Trucks rekordszámú megszakítást hozó, daytonai futama

Daytonai rekordnak számító tizenkét versenymegszakítás, ebből tizenegy sárga jelzés és egyetlen piros. Ez volt a mérlege a NASCAR Truck Series szezonnyitójának

A rövid esőszünettel is tarkított futam az előzetes várakozásoknak megfelelően valódi Looney Tunes pillanatokat tartogatott tömegkarambolokkal, buta hibákkal és hatalmas mentésekkel.


A legijesztőbb jelenetet azonban az utolsó kör szolgáltatta.

Az overtime-ot követően Rajah Caruth állt az élre és úgy tűnt, minden esélye megvan arra, hogy behúzza karrierje első győzelmét a szériában.

A helyezkedés közepette azonban visszaesett az ötödik pozícióba.

Pár pillanattal később a Spire Motorsportsnak vezető georgiai hirtelen felfelé mozdult a pályán, aminek eredménye egy több, mint tizenkét autót – köztük a Cupból átruccant Corey LaJoie-ét – magával rántó tömegbaleset lett.

A káosz közepette a McAnally-Hilgemann Racingnek vezető Daniel Dye-nak esélye sem volt arra, hogy elkerülje a Tricon Garage-et szolgáló, a második pozícióból hátrasodródó Taylor Gray autóját és hatalmas sebességgel belerohant.

Az ütközés hatására utóbbi 18 éves pilóta a levegőbe emelkedett, majd egy látványos szaltót leírva a földbe csapódott.

Csodával határos módon a balesetben senki sem sérült meg.

A győzelmet végül Nick Sanchez szerezte meg, aki ezzel karrierje során először látogathatott el a nemzeti harmadosztály victory lane-jére. A második helyet Corey Heim kaparintotta meg, míg Caruthot harmadikként rangsorolták.


Alább a szóban forgó big one felvételei jönnek, majd a végén a verseny rövid, vizuális összefoglalója: