HIVATALOS: Takuma Sato visszatér az Indy 500-ra!

HIVATALOS: Takuma Sato visszatér az Indy 500-ra!
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Takuma Sato két év után visszatér az RLL Racing kötelékébe, hogy megkísérelje harmadszor is megnyerni az Indianapolis 500-at.

A legendás verseny kétszeres győztese a 75-ös számú Dallara-Hondával vág neki karrierje tizenötödik Május Hónapjának, ebből ötödik alkalommal a Bobby Rahal vezette csapat színeiben. Főszponzora a japán szerszámgyártó AMADA amerikai leányvállalata, az AMADA America lesz.

A 47 esztendős veterán 2012-ben, majd 2018-tól 2021-ig szolgálta az RLLR-t, 2020-ban pedig velük ünnepelhette második Indy 500-as diadalát.

Az első sikerét még 2017-ben, az Andretti Autosporttal aratta a világ legnagyobb múltú 2.5 mérföldes oválján.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a 108. Indy 500-ra a Rahal Letterman Lanigan Racinggel” – idézi a gárda hivatalos közleménye Satót.

„Szívből köszönöm ezt a hihetetlen lehetőséget Bobbynak, Mike-nak és Davidnek, valamint az egész csapatnak. Leírhatatlanul hálás vagyok, hogy a 75-ös számú autót vezethetem az AMADA támogatásával.

Már több, mint egy évtizedet ölel fel az RLL-lel való kapcsolatom, számos közös sikert elérve. Alig várom, hogy újra csatlakozzak hozzájuk, találkozzak ismerős arcokkal és új kapcsolatokat alakíthassak ki. Itt az ideje, hogy munkához lássunk.”

A csapat másik három autóját a teljes szezonos trió tagjai, vagyis Graham Rahal, Christian Lundgaard és Pietro Fittipaldi vezeti.


credit: RLL Racing