Változik az IndyCar fináléjának helyszíne: A széria 10 év után ismét oválpályán zárja a szezont!

Változik az IndyCar fináléjának helyszíne: A széria 10 év után ismét oválpályán zárja a szezont!
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Változik az IndyCar fináléjának helyszíne: A széria 10 év után ismét oválpályán zárja a szezont!
Decemberben vált hivatalossá, hogy a Music City Grand Prix főszponzora, a Big Machine Label Group alapító-társtulajdonosa, Scott Borchetta veszi át a verseny szervezésének felügyeletéért felelős pozíciót.

Az üzletember pedig nem is vesztegette az időt és alapos mérlegelést követően végül arra az elhatározásra jutott, hogy a problémamentes megrendezés érdekében muszáj elköltöztetni az IndyCar futamát Nashville utcáiról.


A város 2021-től szerepel a bajnokság menetrendjében, kivétel nélkül augusztusi időpontban.

A tavaly nyélbe ütött hosszabbítás értelmében pedig idén már egyenesen a szezonzáró versenynek fog otthont adni.

A szeptember 15-ére kiírt viadal leintésének másnapján, tehát 16-án szintén itt rendezik meg a hagyományos, évzáró bankettet is.

A Tennessee Titans új stadionjának építési munkálatai azonban érintik a korábbi pályát, ezért idénre jelentősen módosították a vonalvezetés területét.

Az autóversenyzőként is jegyzett Borchetta szerint viszont ez a változás még mindig nem garantálja azt, hogy a grandiózus építkezés semmilyen hatással sem lesz az esemény lebonyolítására.

Komoly aggodalmat okozott többek között, hogy a csapatok és vendéglátóegységek részére nagyon kis hely áll rendelkezésre, emellett pedig arról sem kaptak időben tájékoztatást, hogy a Titans a szóban forgó hétvégén otthon játszik-e, ami szintén jelentős mértékben befolyásolná az IndyCar futamát.

Mindebből adódóan végül február 14-én hivatalosan bejelentették, hogy a nagy finálét inkább a Nashville Superspeedwayen teljesítik.

Ez azt is jelenti, hogy tíz év után az IndyCar először zárja az idényét oválon.

Az 1.3 mérföldes, betonborítású vonalvezetéssel együtt ráadásul hétre nőtt a csak balra kanyarodó futamok száma. Erre utoljára 2011-ben volt példa.

A Nashville Superspeedway 2001-2008 között fogadta először a széria mezőnyét. A legtöbb győzelemmel, szám szerint hárommal Scott Dixon büszkélkedhet.