Elege lett a csapatából, ezért az utolsó pillanatban visszalépett a Daytona 500-tól Greg Biffle

A csapat nem akar fizetni neki, ezért az utolsó pillanatban visszalépett a Daytona 500-tól Greg Biffle
Biffle a 2022-es Daytona 500-on (credit: Jared C. Tilton/Getty Images)

A csapat nem akar fizetni neki, ezért az utolsó pillanatban visszalépett a Daytona 500-tól Greg Biffle
Az eredeti tervek szerint idén teljesítette volna karrierje tizenhetedik Daytona 500-át Greg Biffle.

Hivatalos bejelentés nem látott ugyan napvilágot a program kapcsán, de ennek ellenére nyílt titoknak számított, hogy a veterán pilóta 2022-höz hasonlóan ismét az NY Racinggel vág neki a kvalifikációnak.


A csapat 44-essel jelölt Chevrolet-je kedden már meg is érkezett a Daytona International Speedwayre, rajta Biffle nevével.

Ő azonban az utolsó pillanatban visszavonulót fújt.

„Tudomásomra jutott, hogy képek jelentek meg egy szállítókamionról és egy versenyautóról, amelyeken az én nevem, valamint aláírásom szerepel” – írta közleményében a tizenkilencszeres NASCAR Cup-futamgyőztes.

„Reméltem, hogy indulhatok az idei Daytona 500-on, de végül ez nem fog megtörténni. A csapattal 2022-ben kötött szerződésemben foglalt, teljesítetlen kötelezettségek miatt meghoztam azt a nehéz döntést, hogy egészen addig nem veszek részt egyetlen futamon sem, amíg ezek a feltételek teljesítésre nem kerülnek.

Minden jót kívánok nekik, és remélhetőleg lesz még lehetőségem újra nekivágni és megnyerni ezt a hőn áhított versenyt”.

A pontos okról nem számolt be. Meg nem erősített hírek szerint azonban a sztori hátterében az áll, hogy a csapat még mindig nem utalta át neki a két évvel ezelőtti öt futama után jogosan járó fizetését.

A D500 egykörös kvalifikációját magyar idő szerint csütörtökön, 2:15-kor rendezik.


UPDATE: Az NYR szerda délelőtt bejelentette, hogy JJ Yeley vezeti a 44-es charter nélküli – tehát garantált indulási joggal nem rendelkező – autót.