Jimmie Johnsonnal, Travis Pastranával és egy bajnok női versenyzővel kezdi meg tereprali-hódítását a Legacy Motor Club

Jimmie Johnsonnal, Travis Pastranával és egy bajnok női versenyzővel kezdi meg tereprali-hódítását a Legacy Motor Club

Vadonatúj csapat bukkan fel az Extreme E 2024-es szezonjának mezőnyében.

A Legacy Motor Club hivatalosan megerősítette, hogy az idei évtől kezdve az elektromos tereprali világára is kiterjeszti portfólióját.


A Jimmie Johnson által társtulajdonolt csapat szó szerint az utolsó pillanatban tette meg nagy bejelentését, hiszen a bajnokság nyitányát ezen a hétvégén rendezik meg Szaúd-Arábiában.

A jelenlegi NASCAR-rajtszámához hasonlóan szintén 84-essel nevező autó volánja mögött maga a hétszeres Cup-bajnok is megméreti magát. Az első versenyen azonban még nem ő fog részt venni, lévén a Daytona 500-on lesz jelenése.

Ennek köszönhetően a nyitófordulón Travis Pastrana ugrik be a 48 éves veterán helyett.

Az Extreme E szabályainak értelmében egy női pilótát is indítani kell, aki a Legacy esetében a mindössze 19 esztendős Gray Leadbetter lesz.

A fiatal észak-karolinai már számos, különböző szakágban megmérette magát a motocrosstól kezdve a rallycrosson át a midgetek, valamint sprint-carig.

2020-ban ő lett a Sportsman SXS valaha volt legfiatalabb, egyben első női győztese, két évvel később pedig szintén első hölgyként emelhette magasba a Championship Off-Road alá tartozó Pro Class Championship bajnoki trófeáját.

A tereprali nem lesz ismeretlen Johnson számára sem, lévén karrierje korai időszakában még ebben a szakágban bontogatta szárnyait nem is kevés sikerrel.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>12 óra a pokolban: A baleset, ami örökre megváltoztatta Jimmie Johnsont