Frankie Muniz bemutatkozik a NASCAR Xfinity Seriesben

Frankie Muniz bemutatkozik a NASCAR Xfinity Seriesben

Szintet lép autóversenyzői karrierjében Frankie Muniz.

A Magyarországon főként a ‘Már megint Malcolm’ című sorozattal ismertté vált színész tavaly, a Rette Jones Racinggel teljesítette első szezonját az ARCA Menards Series mezőnyében. Legjobb eredményét a Michigan International Speedwayen produkálta az ötödik hellyel, míg összetettben negyedikként zárta az idényt.

Szponzorációs nehézségek miatt hónapokon át kérdéses volt Muniz pályafutásának folytatása. Most azonban végre pozitív fejlemények érkeztek a háza tájáról.

A Joey Gase Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy a 38 éves pilóta részidős programot fog teljesíteni idén a NASCAR nemzeti másodosztályát képező Xfinity Seriesben.

Először a február 17-én esedékes, daytonai szezonnyitón pattanhat be a 35-ös számú Ford Mustang volánja mögé, majd ezt követően további fordulókon is lehetőséget kap.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a Ford és a Ford Performance támogatását élvezhetem a NASCAR-karrierem során” – mondta a hír kapcsán Muniz.

„Alázatos, ugyanakkor rendkívüli izgatott vagyok, hogy a JGM-mel vághatok neki az Xfinity-debütálásomnak jövő hétvégén, a Daytona International Speedwayen.”

Muniz nem hétköznapi útjáról a motorsportban ebben a tavalyi cikkünkben írtunk bővebben:

>>>>>A poklot is megjárt, világhírű sorozatsztár megkapta élete lehetőségét