IndyCar: Larson majdnem autót tört Phoenixen és ennek nagyon örült

IndyCar: Larson majdnem autót tört Phoenixen és ennek nagyon örült
credit: IndyCar

Újabb IndyCar-teszten van túl Kyle Larson.

A májusi Indianapolis 500-ra készülő versenyző tavaly októberben az IMS 2.5 mérföldes oválján sikeresen teljesítette a Rookie Orientation Program mindhárom fázisát, így már hivatalosan nekivághat a legendás viadal kvalifikációjának.

A felkészülése azóta is rendületlenül zajlik. Ennek részeként hétfőn újra bepattanhatott a McLaren Dallara-Chevyjébe, immár a Phoenix Raceway egymérföldes oválján.

„Jó volt vezetni egy másik pályán is” – nyilatkozta Larson.

„Közel négy órán át körözhettem és kb. öt garnitúra abroncsot használtunk el. A cél az volt, hogy még otthonosabban érezzem magam az autóban, nagyon sok dolgot kipipáltunk.”

A nap folyamán a kaliforniai pilóta teljesen egyedül tartózkodott a vonalvezetésen, ezért nem volt kivel összevetni a teljesítményét.

„Örültem volna, ha lett volna még rajtam kívül egy másik srác is, akihez mérhetem magam és az adataimat. Nyilvánvalóan ez az autó eltér attól, amivel az IndyCar még 2018-ban versenyzett itt, így nem igazán tudom, hogy milyen a vezetési stílusom azokhoz képest, akik minden egyes hétvégén ilyen gépekkel versenyeznek.

Úgy érzem, hogy jól haladok, de igazából fogalmam sincs… Lehet, hogy fél, vagy még több másodperccel le vagyok maradva.”

Larson elárulta, hogy a sebességet leszámítva nem sok különbséget fedezett fel a NASCAR Cup-autója és a Dallara-Chevy viselkedése között az arizonai rövid oválon.

A nap folyamán azért része volt néhány rázósabb pillanatban, beleértve a mumusának számító pitkiállásokat. Állítása szerint még mindig vétett hibákat, de a helyzet már sokkal jobb, mint a tavalyi első tesztjén.

Egy ponton ráadásul kis híján sikerült autót is törnie.

Ennek pedig kifejezetten örült.

„Most egy picit nehezebb volt [mint Indyben], pusztán azért, mert ez egy kisebb pálya és sokkal gyorsabban történik minden. Amikor Indianapolisban egymás után teljesítettük a ROP szakaszait, nagyon könnyen sikerült felvenni a ritmust. Ezúttal viszont dolgozni kellett a kanyarok időzítésén, valamint az autó egyensúlyán is.

Utóbbi határozottan nem volt tökéletes, de jó volt ráérezni. Egyszer a hosszú etapom során túlkormányzottá vált az autó és majdnem ki is forogtam, de képes voltam megfogni! Jó volt ezt átélni, mert azt jelenti, hogy már elég komfortosan kezdem érzem magam a volán mögött ahhoz, hogy a határokat feszegessem.”

Larson legközelebb már az Indy 500 többi nevezőjével együtt hajthat pályára az IMS-en áprilisi 10-11-én esedékes, kollektív teszten.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>VIDEÓ: Így csapatta a McLarennel Kyle Larson a Phoenix Racewayen