Az égiek sem akarják látni a NASCAR elektromos autóját: Először megtörték, majd a bemutatója is elmaradt

Az égiek sem akarják látni a NASCAR elektromos autóját: Először megtörték, majd a bemutatója is elmaradt
A NASCAR Cup mezőnye a Clashen (credit: Jared C. Tilton/Getty Images)

Az időjárás alaposan átírta a NASCAR múlt hétvégi, szezonindító Busch Light Clashének menetrendjét.

A Los Angelesre lezúduló, heves esőzés miatt a szervezet kénytelen volt az eredetileg vasárnapra tervezett bajnokságon kívüli versenyt már szombaton megrendezni. A döntést alig öt órával a módosult rajt előtt hozták meg, így a kvalifikációs futamok mellett a beharangozott elektromos NASCAR-gép bemutatója is elmaradt.

A szóban forgó gépet az egyébként az RFK Racinggel a Daytona 500-ra is visszatérő David Ragan vezette volna, aki már tavaly év végén sikeresen tesztelte a villanyautót a észak-karolinai zMax Dragwayen és Martinsville-en.

A jármű nagy debütálása már a pénteki, zárt kapus edzése során veszélybe került, miután a NASCAR spotterei által üzemeltetett Couch Racer információi szerint sikerült közelebbi ismeretséget létesítenie a fallal.

A kár végül nem bizonyult nagynak és másnapra már újra tökéletes állapotban várhatta a nagy színrelépést.

Közbeszólt azonban az anyatermészet, így a bemutatót határozatlan időre elnapolták.

A Clashnek otthont adott LA Coliseum webkameráján viszont egy élelmes X-felhasználónak sikerült kiszúrnia a pályán pénteken köröző autót.

Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett arról, hogy a screenshotokon valóban az elektromos gép látható, a sztármérnök-státuszban lévő Bozi Tatarevic viszont úgy véli, valóban a mindeddig rejtegetett modell látható.

Állítását arra alapozta, hogy az autónak ugyanazt a zöld-fehér ‘NASCAR IMPACT’ dizájnt szánták, mint ami a képeken is látható.


KAPCSOLÓDÓ: Nézd meg a NASCAR szezonnyitóját 10 perc alatt! [VIDEÓ]