Az Andretti spam mappájában landolt a Forma-1 tárgyalási meghívója

Az Andretti spam-mappájában landolt a Forma-1 tárgyalási meghívója
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Szerdán vált hivatalossá, hogy a Forma-1 nem hagyta jóvá az Andretti Global csatlakozását az elkövetkezendő két szezonban.

A bejelentést követően Mario Andretti összeomlott, a projekt kedvéért a General Motorsszal összebútorozott csapat pedig rögtön nyomatékosította, hogy nem értenek egyet a döntéssel és rendületlenül folytatják tovább a munkát.


Most újabb fejlemények láttak napvilágot a visszautasítás kapcsán.

Az F1 szóvivője az Associated Pressnek elmondta, hogy december 12-én küldtek egy e-mailt az Andrettinek, amelyben személyes találkozóra hívták őket, hogy bemutathassák a pályázatot, de a csapat nem élt az ajánlattal.

Ezen állítás meglepetésként érte Andrettiéket, így az IT-s szakembereiket rögtön ráállították az ügyre, akik végül meg is találták az ominózus elektronikus levelet.

A spam-mappában.

A csapat szerint a mail nem az F1 vezérigazgatójától, Stefano Domenicalitól érkezett, hanem egy alkalmazottól.

„Nem volt tudomásunk arról, hogy találkozóra hívtak bennünket” – közölték.

„Biztosan nem utasítottunk volna vissza egy mítinget a Forma-1 vezetőségével. Egy személyes megbeszélés rendkívül fontos az Andretti Global számára a kereskedelmi ügyek megvitatása érdekében.”

A sztorihoz hozzátartozik, hogy az Andretti az elmúlt hónapok során már többször is említést tett arról, hogy az F1 konkrétan ghostolja őket.

A National Italian American Foundation (NIAF) tavaly októberi, nagyszabású éves gáláján többek között díjazták Domenicalit is. Az eseményt követően Michael Andretti üzenetben gratulált neki, válasz viszont erre sem érkezett.

Sőt, az FIA jóváhagyása óta a Forma-1 mellett még a Liberty Media sem volt hajlandó szóba állni a családdal. Tökéletesen ignorálták őket.