HIVATALOS: SVG nem a Trackhouse-zal teljesíti idei NASCAR Cup-programját

HIVATALOS: SVG nem a Trackhouse-zal teljesíti idei NASCAR Cup-programját
credit: Chris Graythen/Getty Images

Hónapokkal ezelőtt került bejelentésre, hogy Shane van Gisbergen a Trackhouse Racing flottájának tagjaként kezdheti meg karrierje első, komplett NASCAR-szezonját.

A program részeként a Justin Marks és Armando ‘Pitbull’ Perez által tulajdonolt csapat megállapodott a Kaulig Racinggel, aminek értelmében a Supercars háromszoros bajnoka ezen gárda 16-os Chevyjével teljesítheti az Xfinity Series idei összes fordulóját.

Csapattársa a DGM Racingtől átigazolt Josh Williams, valamint a visszatérő AJ Allmendinger lett.

Emellett SVG részidősként a Cup Seriesben is lehetőséget kap.

Ennek kapcsán sokan borítékolták, hogy a hét futamot magában foglaló naptárát már biztosan a Trackhouse színeiben fogja teljesíteni.

Sőt, még maga a 33 éves új-zélandi is úgy nyilatkozott, hogy a TR-rel ruccan át a Cup mezőnyébe.

Nos, a legfrissebb hírek szerint mégsem ez lesz a helyzet.

A Kaulig ugyanis hivatalosan megerősítette, hogy SVG a királykategóriában is velük fog versenyezni.

Az általa vezetendő, ugyancsak 16-os Chevy Camarót tavaly még a komplett idényben AJ Allmendinger vezette, az előttünk álló szezonban viszont már több pilóta fog osztozni rajta.

A bajnokságon kívüli Clashen, majd Atlantán Williams kapja meg, a Daytona 500-on pedig Allmendinger veszi át.

SVG először a Circuit of the Americason (COTA) hajthat az autóval pályára, majd ezután jön a tavaszi talladegai verseny, a charlotte-i Coca-Cola 600, a tavalyi világraszóló győzelmének otthont adott Chicago, majd Watkins Glen, Talladega őszi fordulója és végül a Las Vegas Motor Speedway.

Az ilyesfajta partnerség nem egyedülálló a Trackhouse-nál. Gondoljunk csak a szintén velük szerződésben álló Zane Smith-re, aki a Spire-nek kölcsönadva vág neki karrierje első főmunkaidős Cup-szezonjának.