Forma-1: Közleményt adott ki az Andretti Cadillac

Közleményben reagált az Andretti a Forma-1 elutasítására
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Immár biztosnak tekinthető, hogy az elkövetkezendő években még nem láthatjuk a Forma-1 rajtrácsán az Andretti Globalt.

A világbajnoki sorozat szerdán hivatalosan bejelentette, hogy elutasította az amerikai alakulat nevezési kérelmét és leghamarabb csak a 2028-as szezonban lehet esély a csatlakozásukra.

Döntésüket azzal indokolták, hogy kizárólag abban az esetben növelné a világbajnoki sorozat értékét egy újabb csapat, ha az dobogós helyekért és győzelmekért harcolna.

Márpedig az AG esetében ezt nem tartják reális elvárásnak. Sőt, egyenesen azt állították, hogy Andrettiék nem fogták fel a rájuk váró kihívás mértékét.

Erről bővebben ebben a cikkben írtunk:

>>>>>Mario Andretti teljesen összetört a Forma-1 döntése után


Magyar idő szerint késő este megérkezett a csapat és gyártópartnerük közös válasza is:

„Az Andretti Cadillac átnézte a Formula One Management Limited által közzétett információkat és határozottan nem ért egyet azok tartalmával” – olvasható a sajtóközleményben.

Az Andretti és a Cadillac két sikeres, globális motorsport-szervezet, amelyek elkötelezettek amellett, hogy valódi amerikai gyári csapatot hozzanak létre az F1-ben és a világ legjobbjaival versenyezhessenek. Büszkék vagyunk mindarra a fejlődésre, amit a versenyképes autó és erőforrás fejlesztése terén máris elértünk. Emögött egy tapasztalt gárda áll, a munkát pedig ugyanebben az ütemben folytatjuk tovább.

Az Andretti Cadillac ezúton is szeretne köszönetet mondani a szurkolóknak a támogatásukért.”