SOKK: Brodie Kostecki azonnali hatállyal távozik az Erebustól – Mi lesz most a NASCAR-programmal?

SOKK: Brodie Kostecki azonnali hatállyal távozik az Erebustól – Mi lesz így a NASCAR-programmal?
credit: Meg Oliphant/Getty Images

A Richard Childress Racing tavaly lépett partnerségre a Supercarsban szereplő Erebus Motorsporttal, aminek részeként az augusztusi, indianapolisi versenyen megejthette NASCAR Cup-debütálását Brodie Kostecki.

Az ausztrál széria regnáló bajnoka idén több épített pályás futamot is megcélzott az RCR színeiben, a legfrissebb fejlemények viszont csavarhatnak egyet (vagy kettőt) a terveken.


A tűzközeli forrásokkal bíró Speedcafe értesülései szerint ugyanis a 26 éves pilóta azonnali hatállyal távozott az Erebustól, helyét pedig a 99-es Chevy Camaro volánja mögött Todd Hazelwood veheti át.

Ez azt jelenti, hogy a Supercars idei szezonja a címvédő nélkül rajtolhat el, de még az sem kizárt, hogy a komplett évet kihagyja.

A hírt egyelőre egyik érintett fél sem kommentálta, így azt sem tudni, hogy a szakítás ellenére Kostecki kapcsolatban marad-e az RCR-rel.

Jelen fordulat nem teljesen a semmiből jött, hiszen már tavaly felröppentek olyan pletykák, hogy az ausztrál tehetség és a vele bajnoki címet szerzett gárda kapcsolatán repedések keletkeztek.

Arra viszont senki sem fogadott volna, hogy a szakítás a szerződésükben szereplő utolsó idény kezdete előtt alig 25 nappal fog eljönni.

Ha Kostecki valóban nem köt ki egy másik csapatnál, akkor a 2024-es Supercars-idény mezőnyének utolsó bajnoka a 2015-ben csúcsra ért Mark Winterbottom lesz, lévén Jamie Whincup visszavonult, Scott McLaughlin már 2021 óta az IndyCart erősíti, míg Shane van Gisbergen idén megkezdi teljes munkaidős NASCAR-karrierjét.