Hogyan lett egy pici bogár Kyle Larson szerencséjének kovácsa?

Hogyan lett egy pici bogár Kyle Larson szerencséjének kovácsa?
credit: NASCAR MediaJelenleg vitathatatlanul Kyle Larson a NASCAR egyik legismertebb arca, akinek rajongók milliói szorítanak világszerte minden egyes versenyén.

A 2021-es Cup-bajnok közismerten egy két lábbal a földön járó embernek számít, aki nem érzelmi alapon, hanem racionálisan igyekszik megközelíteni mindent.

Ennek ellenére mégis van egy saját kis babonája.

Szó szerint „kicsi”.

Még a legnagyobb szurkolói közül is csak kevesen tudják, hogy Larson minden egyes futamára – legyen szó stock-carról, sprint carról, midgetről, late modelről és minden valószínűség szerint majd az Indy 500-ról is – magával visz egy katicabogarat.

Ez az apró bogár nem csak számos kultúrában, de az autósporton belül is a jó szerencsét szimbolizálja.


A hiedelem Johnny Rutherfordra vezethető vissza, akinek az 1980-as Indianapolis 500 előtt szállt az overáljára egy katica. A legendás pilóta ezt pozitív jelnek vette és közölte is csapatával, hogy a verseny során mindenki más csak a második helyért fog versenyezni.

Igaza is lett, lévén néhány órával később már a harmadik győzelmét ünnepelhette a legendás viadalon.

Mike Larson ismerte ezt a sztorit és amikor a fia elkezdett versenyezni, akkor úgy érezte, neki is szüksége van egy talizmánra.

Ebből adódóan azóta Kyle valamennyi autóján helyet kap egy szerencsét hozó pici katica-rajz.

A bogár emellett megtalálható a kaliforniai pilóta merchandise-termékein is.

Larson a 2020-as Chili Bowlon találkozott először Rutherforddal, a beszélgetésük során pedig rögtön el is mesélte neki, hogy miként vette át a katica-babonát.

A NASCAR.com szerint az élő legenda ezt hallgatva jót nevetett és a legjobbakat kívánta Kyle-nak.