Chip Ganassi bevallotta, hogy valóban ő ölte meg egy versenyző kiskutyáját Daytonán – „Baleset volt”

GANASSI
credit: IndyCar Media

Múlt hétvégén zajlott le a 62. Rolex 24 a Daytona International Speedwayen, a közösségi média népét azonban nem a pályán történt izgalmak kötötték le a legjobban.

Az AP-hírügynökség riportere, Jenna Fryer az X-en osztotta meg a világgal, hogy a szombati rajtot megelőző reggelen halálra gázolták Devlin DeFrancesco néhány hónapos, Lucky nevű golden retrieverét.

Az eset a pálya motorhome-ok számára fenntartott, lezárt területén történt.

További, hivatalos információk az elkövetkező két napban nem láttak napvilágot, a helyszíni beszámolók alapján azonban nem csak sima baleset történt. Több egybehangzó forrás is azt állította, hogy a gázoló nyomdafestéket nem tűrő, érzéketlen magatartást tanúsított és valamiféle befolyásoltság alatt is állt.

Egyes hírek szerint fizikai konfrontáció is történt, ami rendőri intézkedést vont maga után.

Hamarosan egy konkrét név is keringeni kezdett, méghozzá Chip Ganassié.

A korábbi IndyCar-pilóta Devlin édesapja, Andy DeFranceso később így írt az X-en:

„Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki megkeresett bennünket. Bűn, hogy bárkinek is ilyesmin kell keresztül mennie és Lucky ennyire szenvedett. Lelkiismeret nélküliségre vall, hogy az emberek nem ismerik el a tetteiket és bűntudatot sem mutatnak.”

Több versenyző is felháborodott a történtek hallatán, köztük a McLarennek vezető Pato O’Warddal:

„Nem is tudom, hogy mit mondjak” – írta Devlinnek.

„El sem tudom képzelni, mit érzel most. Felfordult a gyomrom, undorodtam, amikor meghallottam, hogy mi történt. Nagyon sajnálom.”

Vasárnap végül a kanadai pilóta barátnője, Katie egy Redditen közzétett – azóta viszont törölt – kommentjében megerősítette, hogy valóban Ganassi a felelős a kutya haláláért.

„Egy örökkévalóságnak tűnő időt töltöttünk a kisbabánk elvesztése miatti gyászban. Az üzeneteitek a világot jelentették Devnek és nekem. Mindenki látta a parkolóban, hogy mit tett Chip, majd az azt követő kegyetlenséget is. Aki már elvesztett egy háziállatot tudja, hogy ez a fájdalom mindent felemészt. Tudnotok kell, hogy az üzeneteitek nem maradtak észrevétlenek, de időre van szükségünk ahhoz, hogy feldolgozzuk a veszteséget.”

Hétfőn végül Ganassi bevallotta, hogy tényleg ő ütötte el Luckyt.

A legendás csapattulajdonos Fryernek úgy nyilatkozott, hogy baleset történt és mélységesen sajnálja. Hozzátette továbbá, hogy négy rendőrrel is beszélt a helyszínen, majd többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a DeFrancesco-családdal, de nem járt sikerrel.

Egy kommentelő ekkor rákérdezett az ominózus „befolyásoltságra”, mondván a pályán tartózkodott három különböző embertől is kapott infót, de egyikük sem használta a „józan” szót.

Erre Fryer csak annyit válaszolt.

„Chip nem iszik.”