A világ legmenőbb parkolófiúja idén a NASCAR Cupban is lehetőséget kap

A világ legmenőbb parkolófiúja idén a NASCAR Cupban is lehetőséget kap

A Kaulig Racing hivatalosan bejelentette, hogy a most hétvégi Busch Light Clashen nem más fogja megkapni a 16-os Chevy Camarót, mint Josh Williams.

A 30 éves floridai ezzel a negyedik NASCAR Cup-rajtjára készülhet, miután 2022-ben már három fordulón is lehetőséget kapott a Live Fast Motorsports jóvoltából. Ebből a legjobb eredményének két 25. hely számít a bristoli dirtön, valamint az Indianapolis Motor Speedway roadján.


A szezonindító, bajnokságon kívüli Clash mellett már biztosan el fog rajtolni a február 25-ei, atlantai fordulón is. Ironikus módon tavaly pontosan itt szerzett magának óriási hírnevet, miután az Xfinity Series futamán nemes egyszerűséggel leparkolta autóját a pálya közepén, mert nem értett egyet a versenyirányítás döntésével, amely sérült autója miatt ki akarta inteni.

Williams tavaly novemberben jelentette be, hogy búcsút mond addigi alakulatának, a DGM Racingnek és a Kaulig színeiben folytatja teljes szezonos karrierjét a nemzeti másodosztályban.

Csapattársa a mezőnybe ismét főmunkaidősként visszatérő AJ Allmendinger, valamint az amerikai pályafutását megkezdő Shane van Gisbergen lesz.

A 19-es autót egyébként a Daytona 500-on Allmendinger terelgetheti.