Newgardenék megcsinálták! 55 év után újra Daytona 24-győztes a Penske!

Newgardenék megcsinálták! 55 év után újra Daytona 24-győztes a Penske!

A Porsche Penske Motorsport 7-es számú Porsche 963-asának győzelmével zárult a 62. Daytona 24.

A Josef Newgardennel, Dane Cameronnal, Matt Campbellel és Felipe Nasrral feállt alakulat sikerének hála a Kapitány 1969 óta először kaparinthatta meg a sportág legjobban vágyott Rolex-óráját.

Ötvenöt évvel ezelőtt Mark Donohue és Chuck Parson révén ünnepelhettek a világ egyik leghíresebb, egynapos viadalának victory lane-jén.

A patinás csapat ezáltal elmondhatja magáról, hogy csak az elmúlt egy évben sikerült behúzni az Indianapolis 500-at, a Coca-Cola 600-at, a Battle on the Brickset, megvédték NASCAR Cup bajnoki címüket, most pedig a daytonai 24 óráson sem találtak legyőzőre.

Emellett Newgarden mindössze nyolc hónap leforgása alatt nem csak a Borg-Warner Trófeára került fel Indy 500 diadala révén, de most a sportág legjobban vágyott Rolexét is a csuklójára csatolhatta.

A D24 utolsó stintjét Nasr kapta, aki a befutó pillanatában 2,112 másodpercet vert a végül másodikként célba ért Whelen Cadillac Racing 31-es, Tom Blomqvist, Jack Aitken és Pipo Derani nevével fémjelzett autójára.

Jelen siker a Porsche szempontjából is régóta várt volt, lévén utoljára 2003-ban arattak abszolút győzelmet ezen a versenyen.

A GTP-kategória – egyben az összetett – dobogójának legalsó fokát a Wayne Taylor Racing with Andretti #40 Acurája foglalhatta el Jordan Taylor, Jenson Button, Louis Delatraz és Colton Herta révén.

Ez az eredmény abból a szempontból külön dicséretes, hogy féltvánál elektronikai hibával szembesültek és a javítási munkálatok miatt körhátrányba is kerültek.

Az LMP2-esek legjobbja az Era Motorsport #18 Orecája lett Ryan Dalziellel, Dwight Merrimannel, Christian Rasmussennel és a Trackhouse Racing vadiúj utánpótlás pilótájával, Connor Zilisch-sel a volán mögött.

A GTD Pro mezőnyének élén a Risi Competizione 62-essel jelölt Ferrarija végzett Daniel Serra, Davide Rigon, James Calado és Alessandro Pier Guidi közreműködésével, míg a GTD-k között a Winward Racing 57-es, Philip Ellis, Indy Dontje, Daniel Morad és Russell Ward által vezetett Mercedese örülhetett a legjobban.