Sérülés miatt az utolsó pillanatban kapott „behívót” a Daytona 24-re Pietro Fittipaldi

Sérülés miatt az utolsó pillanatban kapott “behívót” a Daytona 24-re Pietro Fittipaldi
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Nem kevesebb, mint tizenöt IndyCar-versenyzőért szoríthatunk a mai napon, magyar idő szerint 19:40-kor elrajtoló Daytona 24-en.

A mezőnyben – a teljesség igénye nélkül – olyan nevek méretik meg magukat, mint pl. Scott Dixon, Alex Palou, Josef Newgarden, Pato O’Ward, Romain Grosjean, Marcus Ericsson és Colton Herta.

A sort pénteken este az idei szezonban már az RLL Racing teljes munkaidős pilótájaként jegyzett Pietro Fittipaldi gyarapította.

A fiatal brazil szó szerint a legutolsó pillanatban kapott esélyt a versenyen való részvételre egy sajnálatos sérülés miatt.

Az Inter Europol by PR1/Mathiasen LMP2-es kategóriában nevezett, 52-es Oreca legénységéhez tartozó Clément Novalakot a reggeli edzés során egy pontosabban nem részletezett baleset érte a pitlane-en.

Ennek következtében a francia pilótának megsérült a lába és a csípője. Állapota nem súlyos, de sajnos elegendő ahhoz, hogy kihagyni kényszerüljön a világ egyik leghíresebb, egynapos viadalát.

Itt jött a képbe helyetteseként Fittipaldi, aki karrierje második D24-ének vághat neki.

„Ez egy nagyon szerencsétlen helyzet a csapat és Clément számára egyaránt” – nyilatkozta Pietro, aki tavaly, még a Rick Ware Racing színeiben hatodikként zárt az LMP2-esek között.

„A felkészülés terén nagyszerű munkát végeztek. A csapat az utolsó pillanatban keresett meg, hogy be tudnék-e ugrani Daytonán. Természetesen igent mondtam. Rögtön versenykörülmények között hajtok pályára, de szerencsére már van tapasztalatom ezzel az autóval. Még így sem lesz könnyű feladat, de várom a kihívást és a lehető legjobb munkát fogom végezni.”

Fittipaldi magát az Inter Europolt is jól ismeri. Két évvel ezelőtt velük teljesítette a European Le Mans Series szezonját, valamint a Le Mans-i 24 órást.