Jenson Button kapott egy nagyon jó NASCAR-ajánlatot, de muszáj volt visszautasítani

Jenson Button kapott egy nagyon jó NASCAR-ajánlatot, de muszáj volt visszautasítania
credit: Chris Graythen/Getty Images

Az elmúlt szezon során Jenson Button duplán is belevetette magát a NASCAR forgatagába.

A Rick Ware Racing és a Mobil1 jóvoltából három versenyt teljesített a Cup Series mezőnyében. Ebből a legjobb eredményét debütáló futamán, a COTA-n rendezett EchoPark Automotive Grand Prix-n produkálta, ahol a tizennyolcadikként ért célba az RWR nevéhez fűződő, de a Stewart-Haas Racing által felkészített 15-ös Ford Mustanggal.

Emellett oszlopos tagja volt a NASCAR Le Mans-i 56-os garázs programjának is Jimmie Johnson és Mike Rockenfeller mellett.

Azon rajongóknak viszont csalódniuk kell, akik abban reménykedtek, hogy Button idén is stock-carba pattan.

A Forma-1 2009-es világbajnoka jelenleg lázasan készül a hétvégi, daytonai Rolex 24-re, amelynek a Wayne Taylor Racing with Andretti 40-es Acurájával vág neki Colton Herta, Jordan Taylor és Louis Delétraz oldalán. Emellett pedig teljes szezont fog futni a WEC-ben a Team Jota színeiben.

Ennek kapcsán fel is tették neki a nagy kérdést, mondván a sportautó-program csillapítja-e a NASCAR-versenyzés folytatása iránti vágyát.

„Őszintén szólva nem, mivel nem értük el azt az eredményt, amit szerettünk volna” – idézi az Autosport Buttont.

„Ez nagyon idegesítő, mert néhányszor tényleg nagyon gyorsak voltunk. Egyszerűen csak nem jött össze, ami frusztráló.

Kaptam felkérést egy idei futamra, ráadásul nagyon jó autóval, de nem tudtam vállalni. Sok verseny vár rám idén, ott van a tévés munkám is Sky-jal és egyéb szponzorokkal kapcsolatos elfoglaltságok. Szóval, ennyi elég erre az évre.”

Azt viszont nem zárta ki, hogy egy napon még visszatér a NASCAR-ba.

„Ha még mindig akarnak engem!” – mondta, egyúttal pedig azt is elárulta, hogy a fentebb említett versenyajánlat a Chicago utcáira kiírt Grant Park 165-ot takarta, amit tavaly a 21. pozícióban fejezett be.

„A Mobil1 felajánlott nekem egy ülést ebben az idényben, de nemet kellett mondanom Chicagóra, mert akkor pont a Brit Nagydíjon kell lennem.”