Kihagyja a Daytona 500-at Floyd Mayweather csapata, NASCAR-programjuk azonban nincs veszélyben

Kihagyja a Daytona 500-at Floyd Mayweather csapata, NASCAR-programjuk azonban nincs veszélyben
credit: TMT Racing

A 2022-es Daytona 500-on ejtette meg NASCAR Cup-debütálását a The Money Team Racing.

A boxlegenda Floyd Mayweather Jr. által alapított csapat Kaz Gralával a volán mögött sikeresen kvalifikálta magát a versenyre, amit végül a 26.-ként zárt.

A TMTR a szezon hátralévő részében még további három fordulón tette tiszteletét.

A COTA-n, valamint a charlotte-i Coca-Cola 600-on szintén a bostoni pilóta kapott lehetőséget, míg utóbbi pálya rovalján már Conor Daly váltotta.

Az IndyCarból átruccant versenyző 2023-ban a Daytona 500-nak is nekiveselkedhetett és Gralához hasonlóan neki is sikerült bejuttatni a rajtrácsra a Mayweather győzelmi rekordja iránti tiszteletből 50-es számmal jelölt Chevy Camarót.

Daly a 29. pozícióban fejezte be élete első D500-át, egy hónappal később pedig a COTA-n újra csatlakozhatott a Cup mezőnyéhez.

A „pénzcsapat” eddigi legjobb eredményét Grala tudhatja magáénak a CC600-on hozott 23. helyével.

Azoknak viszont csalódniuk kell, akik a két sikeres daytonai kvalifikáció láttán arra számítottak, hogy az 50-es gép most februárban is ott lesz a nevezési listán.

A gárda társtulajdonosaként jegyzett Willy Auchmoody a tobychristie.com érdeklődésére megerősítette, hogy idén biztosan nem vágnak neki a Cup koronaékszerének számító viadalnak.

Ezzel párhuzamosan viszont azt is leszögezte, hogy a NASCAR-projekt rendületlenül életben van és visszatérésükként a Las Vegas Motor Speedwayen március 3-án rendezendő Pennzoil 400-at célozzák meg.