Bemutatták a visszatérésére készülő Noah Gragson autóját és szponzorát

Bemutatták a visszatérésére készülő Noah Gragson autóját és szponzorát
credit: Stewart-Haas Racing

Bemutatták a visszatérésére készülő Noah Gragson autóját és szponzorát
Tavaly nyári botránya után a Stewart-Haas Racing adta meg a második esélyt Noah Gragson számára karrierje folytatásához.

Mint ismert, a vegasi pilótát azután tiltotta el a NASCAR, hogy kiderült, lájkolt egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet. Ezt követően nem sokkal távozott akkori csapatától, a Legacy Motor Clubtól is és teljes erőbedobással belevetette magát a stock car szervezet által előírt érzékenyítő tréningbe.

A programot sikeresen teljesítette és októberben vissza is kapta a versenyzői engedélyét.

Gragson állítja, hogy a történtek hatására teljesen megváltozott.

„Enyhe kifejezés, hogy eddig tudatlanul éltem az életem” – nyilatkozta.

„Erre akkor döbbentem rá igazán, amikor polgárjogi múzeumokat látogattam. Kijózanító pillanatok voltak. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy fehér férfiként mennyire kiváltságos is vagyok és vajon milyen is lehet ezeknek az embereknek a helyében lenni. Mindez lehetővé tette számomra, hogy félretegyem az önzőségemet és tanuljak, ezáltal pedig nyitottabbá váljak másokkal szemben.

Ha továbbra is minden egyes nap fejlődök, edukálom magam és a lehető legjobbá válok, akkor elégedett leszek.”

Decemberben végül hivatalossá vált, hogy ő válthatja a részlegesen visszavonuló Aric Almirolát az SHR 10-es számú Fordjának volánja mögött.

A gárda most azt is felfedte, hogy az autó egyik kiemelt szponzora a Rush Truck Centers lesz.

A küllemét tekintve letisztult, szürke árnyalatokban pompázó járgányt a február 4-5-én esedékes Clashen láthatjuk először a pályán.