Brad Pitt ezzel az autóval fog „versenyezni” a Daytona 24-en, a grand marshal pedig maga Jerry Bruckheimer lesz (mármint igazából)

Ezzel az autóval “versenyez” Brad Pitt a Daytona 24-en, a grand marshal pedig maga Jerry Bruckheimer lesz (ő viszont igazából)
credit: Apple Original Films

Ezzel az autóval “versenyez” Brad Pitt a Daytona 24-en, a grand marshal pedig maga Jerry Bruckheimer lesz (ő viszont igazából)
Ahogyan arról már az USAracing is beszámolt, a január végén esedékes daytonai 24 órás verseny programsorozatán folytatódnak Brad Pitt Forma-1-es mozijának munkálatai.

A projekt kapcsán most vadonatúj fejlemények láttak napvilágot.

A forgatás kedvéért a stáb partnerségre lépett a GTD-kategóriában érdekelt Wright Motorsports-cal, amely néhány jelenet erejéig a produkció rendelkezésére bocsátja a való világban eredetileg Jan Heylen, Elliott Skeer, Fred Makowiecki és Adam Adelson által vezetett Porschéját.

A filmben ezt az autót a fiktív Chip Hart Racing nevezi, a volán mögött a Pitt által alakított Sonny Hayesszel, egy bizonyos C. Kelsóval, valamint a korábbi valódi autóversenyző és önmagát alakító Patrick Longgal. Szponzorként a Geicót és a Peak Antifreeze-t jegyzik.

A hollywoodiak a Wright Porsche mellett még további három, saját felkészítésű filmes autóval fognak körözni kaszkadőrök, valamint a Porsche korábbi gyári pilótájaként is jegyzett háromszoros ALMS GT2-bajnok és kétszeres Le Mans-i, továbbá egyszeres daytonai kategóriagyőztes Long közreműködésével.

Ezeket a felvételeket az F1-hez hasonlóan a Daytona 24 menetrendjének szüneteiben fogják megejteni.

A 62. alkalommal megrendezésre kerülő legendás, egynapos viadal grand marshalja egyébként az a Jerry Bruckheimer lesz, akinek produkciós cége Pitt moziját is jegyzi.

A Daytona 24 január 27-én kapja meg a zöld zászlót.