Tiszta lappal: Hófehérben kezdi meg a 2024-es NASCAR-szezont Chase Elliott

Tiszta lappal: Hófehérben kezdi meg a 2024-es NASCAR-szezont Chase Elliott
credit: Hendrick Motorsports

Már korábban hivatalossá vált, hogy az idei NASCAR Cup-szezonra vadonatúj dizájnt kap Chase Elliott Chevyje.

A Hendrick Motorsports által nevezett, 9-es számmal jelölt autó a NAPA által szponzorált versenyeken teljes kékbe öltözik. Kivétel ezalól az idényt beindító, pontozás nélküli Busch Light Clash, amelyen a gép hófehér ruhában hajt rá az LA Coliseum ideiglenes, negyedmérföldes ováljára.

Ez a változás afféle szimbolikus jelentőséggel is bírhat, lévén a 2020-as bajnok a nagy visszatérés reményében vág neki az évnek.

A tavalyi szezonja már márciusban dugába dőlt köszönhetően a snowboard-balesete során szerzett, végül hatfutamos kihagyást eredményező lábtörésének. Alig pár héttel azután pedig, hogy újra becsatlakozhatott a mezőnyhöz, sikerült egy újabb forduló erejéig parkolópályára tetetni magát, miután a charlotte-i Coca-Cola 600-on szándékosan falba tette Denny Hamlint. Ezt az akcióját a NASCAR nem díjazta és a soron következő, gatewayi Illinois 300-ról eltiltották.

Elliott az alapszakaszban végül egyetlen győzelmet sem tudott szerezni, így karrierje során először kimaradt a rájátszásból. Némi vigaszt nyújthatott azonban számára, hogy a rajongói továbbra is imádják és zsinórban hatodik alkalommal megválasztották a Cup legnépszerűbb pilótájának.

A 28 éves gerogiai persze inkább a pályán szeretne villantani, a siker érdekében pedig múlt novemberben még kés alá is feküdt, hogy műtéti úton tegyék helyre régi vállsérülését és 100%-os állapotban vághasson neki 2024-nek.

A Clasht február 4-én rendezik. Az eseménnyel kapcsolatos, legfrissebb híreket itt olvashatod el:


>>>>>Változnak a Clash szabályai, Suarez visszatér a mexikói mezőnybe

>>>>>Bejelentették a Clash félidős show-jának sztárfellépőjét