Óriási felháborodás: A NASCAR elfelejtette közölni a rajongókkal, hogy zárt kapus lesz a Clash futamainak túlnyomó része

Óriási felháborodás: A NASCAR elfelejtette közölni a rajongókkal, hogy zárt kapus lesz a Clash futamainak túlnyomó része
credit: Jared C. Tilton/Getty Images

Február 3-án veszi kezdetét a NASCAR Cup szezonindító, bajnokságon kívüli Busch Light Clashének programsorozata.

Szombaton az edzéseket, valamint a főverseny rajtrácsát eldöntő kvalifikációs versenyeket rendezik meg, aminek révén csak ezen a napon négy futam erejéig is pályára hajtanak a mezőny autói.

A NASCAR azonban elmulasztott közölni egy lényeges információt a jegybirtokosokkal. Márpedig azt, hogy a legfrissebb információk szerint ezeket zárt kapuk mögött bonyolítják le és a rajongók előtt csak vasárnap nyílik meg az LA Coliseum.

A sztorit csak még „szebbé” teszi, hogy ez az apró kis tényező is csak most, kvázi véletlenül látott napvilágot.

A Clash idei formátumában végrehajtott változtatások kapcsán egy szurkoló az X-en megkérdezte a FOX riporterét, Bob Pockrasst, hogy a módosított programról miért nem tájékoztatták a helyszínre kilátogató nézőket. Egyúttal pedig arról is érdeklődött, hogy az előre megvett jegye érvényes-e szombatra is.

Erre Pockrass azt a választ adta, hogy tudomása szerint az első nap nem lesz látogatható a publikum számára.

Mondani sem kell, ez a fordulat hatalmas felháborodást keltett.

Több száz dollárt fizettem azért, hogy láthassak 6-8 versenyt” – reagált egy rajongó.

„Ehelyett viszont kapok kettőt, vagy hármat. Nagyszerű.”

A nézők többsége abban a hitben élt, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan idén is vasárnap kapja meg a zöld zászlót az összes előfutam, a Last Chance Qualifier, majd maga a Clash is.

Az új menetrend értelmében viszont a lelátókról csak az LCQ-t, a NASCAR Mexico Series betétfutamát, valamint a Cup főversenyét lehet majd megtekinteni.

A közkedvelt heatek – amelyeken eldől, hogy kik jutnak be a 23 fős Clashbe – pedig kizárólag tévén keresztül követhetőek.

„Mekkora egy szemét húzás!” – kommentálta egy másik szurkoló.

„Ez lenne zsinórban a harmadik év, hogy kilátogatok a Clashre… Az előfutamok hozzátartoznak a vasárnapi élményhez! Várom a választ, hogy törölhetem-e a jegyeim rendelését. Akkor sem jutnánk el szombaton, ha nyilvános esemény lenne.”

Jelen döntés abból a szempontból csak még érthetetlenebb, hogy a NASCAR nem titkoltan a potenciális, új rajongók bevonzását célozza meg. Emiatt húztak fel köré többek közt egy kisebb zenei fesztivált is Super Bowlra hajazó félidős show-val és sztárfellépőkkel.

Zárt kapuk mögött azonban nehezen lehet meghódítani a népet.

A NASCAR egyelőre nem kommentálta a helyzetet.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Bejelentették a Clash félidős show-jának sztárfellépőjét

>>>>>Változnak a Clash szabályai, Suarez visszatér a mexikói mezőnybe