NASCAR: Bejelentették a Clash félidős show-jának sztárfellépőjét

NASCAR: Bejelentették a Clash félidős show-jának sztárfellépőjét
credit: Robert Laberge/Getty Images

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a Busch Light Clash-sel startol el a NASCAR Cup szezonja.

A bajnokságon kívüli, pénzdíjas verseny 1979- től 2020-ig a Daytona International Speedway oválján zajlott le, majd 2021-ben áttették a pálya road vonalvezetésére.


A soron következő idénytől kezdve viszont már a Los Angeles-i LA Coliseum fogadja a mezőnyt.

A USC Trojans otthonaként funkcionáló olimpiai stadion küzdőterét a stock carosok kedvéért idén is aszfaltozott, negyedmérföldes ovállá alakítják át, hogy aztán a leintés után rögtön feltörjék az egészet és visszavarázsolják sportpályának.

A munkálatok teljes költségét nem hozták nyilvánosságra, a hírek szerint azonban bő 1 millió dollárba fáj a NASCAR számára.

A Clash ráadásul már jóval többről szól, mint egy pontozás nélküli verseny.

A Coliseumba való átköltözéssel egyidejűleg kisebb zenei fesztivált is felhúztak köré koncertekkel, show-elemekkel megszakítva a motorzajt.

A főfutam pedig konkrétan félidős műsort kapott, aminek kedvéért a táv 50%-ához érve leparancsolják az autókat a zsebkendőnyi vonalvezetésről.

A „half-time show-t” 2022-ben Ice Cube szolgáltatta, míg tavaly Wiz Khalifa szórakoztatta a rajongókat.

Most az is hivatalossá vált, hogy az idei fellépő a Grammy-díjra jelölt fenegyerek, Machine Gun Kelly lesz.

„Machine Gun Kelly megtestesíti, hogy mit is jelent a modern korban rocksztárnak lenni” – mondta a bejelentés kapcsán a NASCAR versenyzésért és stratégiáért felelős alelnöke, Ben Kennedy.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen előadóval kezdhetjük meg a 2024-es szezonunkat a Los Angeles Memorial Coliseumban rendezendő Clashen.”

Az esemény február 4-én kapja meg a zöld zászlót.