Totális katasztrófába fulladt Kyle Larson idei Chili Bowlja

Totális katasztrófába fulladt Kyle Larson idei Chili Bowlja

Kyle Larson az utolsó utáni pillanatban adta be nevezését a Chili Bowlra, a sokak által borítékolt biztos döntőbe jutás helyett azonban a teljes katasztrófa várt rá a Tulsa Expo Center dirtjén.

A világ legnagyobb midget-versenyét 2020-ban és 2021-ben egyaránt megnyert kaliforniai a csütörtöki napon kísérelte meg kvalifikálni magát a szombati, 24 autót számláló finálé mezőnyébe.

Ehhez annyit kellett volna tennie, hogy a top 2-ben zárja a napot.

Az első pofonnal azonban már az előfutama során kénytelen lett szembenézni.

Larson az ötödik helyért csatázva összeakadt Christopher Townsenddel, aminek következtében mindketten látványosat bukfenceztek. Szerencsére egyikük sem sérült meg, Larson autóját pedig a piros zászló alatti szervizelés lehetőségét kihasználva sikerült a pályára is visszaküldeni.

A kockás zászlót az ötödikként látta meg, egyetlen pozícióval lemaradva a napi főversenyről.

Emiatt kénytelen volt a C-vel, majd a B-vel jelölt kvalifikációs fordulón is részt venni, előbbit végül az első, utóbbit pedig a másodikként zárva.

A 30 körös A-futamon viszont újra beütött a krach.

A huszadik helyről rajtolva Larson egészen a tizenegyedikig küzdötte fel magát, a hajrá felé közeledve azonban eltalálta a falat. A csattanás ismét szaltót eredményezett, az autója pedig már olyan csúnyán megsérült, hogy végképp kiállni kényszerült.

Ezzel valószínűleg végképp befejeződött számára a 38. Chili Bowl.

Bár szombaton még lenne lehetősége arra, hogy visszatérjen a pályára és újabb előfutamok sorozatát teljesítve kivívja a döntőben való részvételt, a Wild West Shootouton való szereplése azonban minden valószínűség szerint gátat szab ennek.

Az új-mexikói Vado Speedway Parkban jelenleg zajló super late model viadal hétvégi versenye mellett szinte kizárt, hogy időben meg tudna érkezni Tulsába is.

Ezen esemény múlt vasárnapi nyitányát az ötödik helyen zárta, míg hétfőn a negyedikként intették le. A harmadik, szerdai fordulót műszaki hiba miatt be sem tudta fejezni és csak a huszonnegyedik pozícióban rangsorolták.