Mindenhol IS versenyezni fog a Trackhouse legújabb, 17 éves tehetsége

Mindenhol IS versenyezni fog a Trackhouse legújabb, 17 éves tehetsége
credit: Trackhouse Racing

A Trackhouse Racing hivatalosan bejelentette, hogy több évre szóló szerződést kötött Connor Zilisch-sel.

Ennek értelmében a 17 éves ifjonc a gárda utánpótlás-programjának tagja lesz számos különböző bajnokságban lehetőséghez jutva.

A tervek szerint az elkövetkezendő két idényben Zilisch versenyezni fog a CARS Tourban, az ARCA-ban, a Trans-Am-ben, az IMSA-ban, valamint a NASCAR Truck és Xfinity Seriesben is.

Előreláthatólag pedig a január végén esedékes Daytona 24-en is részt vehet.

Majdani csapatait és partnereit a későbbiekben ismertetik.

„Ez a srác egy elképesztő tehetség és mindenképpen szerettük volna a Trackhouse családjában tudni” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a TR társtulajdonosát, Justin Markst.

„Lassan fogunk haladni a programja során, hogy teljes mértékben felkészüljön és készen álljon egy hosszú versenyzői karrierre.”

Zilisch az elmúlt pár évben egyaránt megmérette magát a Mazda MX-5 Global Cup és a Trans-Am sorozatokban, számos győzelmet aratva. Emellett indult late model viadalokon, tavaly Watkins Glenen pedig az ARCA Menards Series mezőnyében is bemutatkozhatott.

A kvalifikáción a második rajtpozíciót szerezte meg, a verseny 42 köréből 34-et töltött az élen, a hajrában viszont alulmaradt Jesse Love-val szemben, így be kellett érnie az „ezüstérmes” befutóval.