Derült égből villámcsapásként Kyle Larson beadta nevezését az USA legnagyobb versenyére

Derült égből villámcsapásként Kyle Larson beadta nevezését az USA legnagyobb versenyére
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Óriási meglepetésre, szó szerint az utolsó utáni pillanatban egy vadonatúj név bukkant fel a 38. Chili Bowl nevezési listáján.

Kyle Larson ugyanis úgy döntött, hogy egy év hiátus után ismét nekivág az USA minden túlzás nélkül legnagyobb volumenű versenyének.

A midget-szakág koronaékszerének számító CB-nek évente közel 400 pilóta vág neki, a 24 főt számláló döntő mezőnyét pedig egy teljes héten át tartó kvalifikációk és előfutamok sorozata dönti el.

A 2020-ban és 2021-ben diadalmaskodott Larson tavaly tüntetőleg maradt távol a folyamatosan növekvő nevezési költségek és az ehhez képest irreálisan alacsony pénzdíjazás miatt.

A többi pilóta és csapat részéről is érkező nyomás hatására a szervezők idénre már jelentősen megnövelték a jutalmakat. A győztes markát immár 10000 helyett 20000 dollár üti, míg a főfutamba jutott valamenni pilóta 2000 dollárt kap és minden egyes élen töltött kör $150-et ér.

Azt nem tudni, hogy ez jelentett-e extra motivációt Larson számára.

A FloRacing információi szerint a 31 éves kaliforniai kedden reggel hívta fel korábbi csapatfőnökét, Keith Kunzot, hogy gratuláljon neki a CB hétfői nyitónapján előfutamot nyert Tanner Carrick győzelméért. Ha pedig már beszélgettek, akkor Larson rögtön rá is kérdezett arra, hogy van-e számára még egy elérhető autó.

Kunz igent mondott, aminek köszönhetően emberünk a csütörtöki heaten kísérelheti meg döntőbe verekedni magát. Ehhez „csak” annyit kell tennie, hogy a top 2-ben ér célba.

Sikere esetén – amire minden sansz megvan – Larson dupla műszakot fog teljesíteni a hétvége folyamán.

Ezekben a napokban ugyanis az új-mexikói Vado Speedway Parkban zajló Wild West Shootouton is megméreti magát Kevin Rumley dirt late modeljével. Az esemény szombati fordulója után tervei szerint rögtön repülőre pattan, hogy időben odaérjen a CB fináléjára az ohiói Tulsában.