Óriási gyűlölethullám zúdult Danica Patrickre, de esze ágában sincs meghátrálni… Sőt!

Danica Patrick egyetlen poszttal kicsapta a biztosítékot és esze ágában sincs meghátrálni… Sőt!
credit: Penske Entertainment/Stephen King

Danica Patrick egyetlen poszttal kicsapta a biztosítékot és esze ágában sincs meghátrálni… Sőt!
Nem sokkal karácsony előtt valódi közellenséggé vált Danica Patrick, köszönhetően egyetlen Instagram-posztnak.

Az egykori versenyzőnő és jelenlegi televíziós szakértő december 22-én tett ki egy nővérével közös képet, amely a Turning Point USA által szervezett AmericaFesten készült.

A konzervatív non-profit szervezet rendkívül népszerű a Donald Trump szimpatizánsok körében, rendezvényein pedig az egykori elnök is gyakran megjelenik.

Ahogyan arra számítani lehetett, politikai jellegű megnyilvánulása teljesen megosztotta a rajongókat. Voltak, akik támogatásukról biztosították, sokan viszont keresetlen szavakkal adták a tudtára nem épp szalonképes véleményüket és néhány óra leforgása alatt több ezer követőt vesztett a közösségi platformokon.

„Fogalmam sem volt arról, hogy a MAGA-idióták közé tartozol” – írta egy kommentelő.

„Örülök, hogy posztoltad ezt a fotót, mert így már tudom, milyen is vagy valójában. Innentől fogva bojkottálok mindent, amihoz közöd van.”

Mások sem fogták vissza magukat:

„Eddig is tudtam, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Azt viszont nem gondoltam volna rólad, hogy egy idióta trumpos picsa vagy.”

„Az új biód: ‘Szia, a nevem Danica. Régen úttörő versenyző voltam, most azonban már bűnözőket, csalókat, hazaárulókat, homofóbokat, xenofóbokat, bigottakat, szexuális bűnözőket és rasszistákat támogatok. Mindezt nyilvánosan’.”

Van, aki soha többé nem akarja látni a Sky F1-es közvetítéseiben sem.

„Te képviseled Amerikát a Forma-1-es stábban? Szégyen! Hazád szégyene vagy!”

Patricket azonban a legkevésbé sem érdeklik a kritikák.

Népszerű podcastjében, a Pretty Intense-ben számos kényes témát érintett már, mint például az összeesküvés-elméletek, a spirituális élmények, az élvezeti cikkek, vagy épp a földönkívüli élet.

Egyik legutóbbi interjúalanya pedig nem más volt, mint Robert F. Kennedy, akivel a vállalati, valamint politikai korrupcióról beszélgetett, emellett olyan konteók is szóba kerültek, mint a védőoltások és az autizmus közti kapcsolat, továbbá a CIA szerepe a John F. Kennedy elleni merényletben.„Mindannyian elvesztettétek az eszeteket a Turning Point-os posztom miatt” – reagált a mostani gyűlölet-cunamira 24 órás, eltűnő sztoriban.

„Elárulom, hogy mi is az álláspontom néhány aktuális problémával és a politikával kapcsolatban. Nem vagyok liberális. Sokkal inkább a republikánusok és a függetlenek közé sorolnám magam. Véleményem szerint az országunkat olyasvalakinek kellene irányítania, aki ért az üzlethez és tisztességes.

Hiszek abban, hogy jogunk van a szabad véleménynyilvánításhoz.

Abban viszont nem hiszek, hogy az ételünket és az égboltunkat meg kell mérgezni. Baromságnak tartom azt is, hogy a demokraták büszkék lehetnek magukra, a republikánusoknak viszont ez már nem megengedett a társadalmunkban. Elképesztő, hogy a propaganda mekkora mértékben uralja a mainstream médiát. Szeretem Amerikát, de éltem már más országokban is. Hiszem, hogy amikor különböző véleménnyel bíró emberek szemtől szemben, szabadon beszélgetnek, akkor egy idő után rájönnek, hogy sokkal inkább hasonlítanak egymásra, mintsem különböznének.

Nem hiszek el mindent, amit hallok. Éveken át tépelődtem azon, hogy szarjak-e bele a politikába és egyszerűen éljem azt az életet, amit szeretnék. Eddig az utóbbit csináltam, ezért a mostani reakciók határozottan érdekesek, hiszen csak annyit mondtam, hogy szeretem ezt az országot.”

Néhány nappal később Patrick tovább borzolta a kedélyeket.

Legfrissebb posztjában már nem más társaságában látható, mint a világhírű konzervatív riporter, Tucker Carlson.

„Pontosan így… Politikával foglalkozom” – írta.

„Eddig távol tartottam magam ettől, mert őszintén szólva szponzorált sportolóként nem ez volt a dolgom és nem is állt érdekemben. A Tuckerrel folytatott beszélgetésem után azonban kristálytisztává vált számomra, hogy miért is kezdtem érdeklődni. Az embereknek úgy kellene élniük az életüket, ahogyan akarják egészen addig, amíg ezzel másoknak nem ártanak.

Most viszont pontosan ez a probléma. Legyen szó az élelmiszerekről, az égboltról, az oktatásról, a szólásszabadságról, a médiáról, vagy a magánéletünkről. Ez mind befolyásolja a mindennapjainkat. Szeretnék minél többet megtudni arról, hogy mi azoknak a problémáknak a forrása, amelyekkel szembe kell néznünk és fel kell tennünk a kérdést, miként tudnánk megoldást találni. Az egyetlen oldal, amit képviselek az az igazság. Ti miről szeretnétek többet tudni? Itt az idő interjúkat készíteni!”

A fentiek alapján könnyen lehet, hogy az autóversenyző, tévés szakértő, borász, fitneszguru és podcast-házigazda után hamarosan megismerhetjük a politikai újságíró Danica Patricket is.