Kyle Larson korán visszavonulhat a NASCAR-ból

Kyle Larson korán visszavonulhat a NASCAR-ból
credit: Sean Gardner/Getty Images

Kyle Larsont jelenleg a világ egyik legtehetségesebb, legsokoldalúbb autóversenyzőjeként tartják számon, akinek képességei előtt olyan nevek hajtanak főt, mint például Mario Andretti és Zak Brown.

A kaliforniai pilóta 2021-ben megszerezte a NASCAR Cup bajnoki címét, ugyanebben az évben behúzta a Coca-Cola 600-at, tavaly pedig az ikonikus Southern 500-on is diadalmaskodni tudott.

A királykategória egymillió dolláros All-Star futamát már háromszor zárta az élen: 2019-ben Charlotte-on, 2021-ben a Texas Motor Speedwayen, az elmúlt szezonban pedig már a nagy visszatérő North Wilkesboro Speedwayen.

Az elmúlt évet az összetett második pozíciójába fejezte be, a vegasi fogadóirodák pedig máris őt tartják a 2024-es idény abszolút bajnokesélyesének.

Bár Larson továbbra is élvezi a NASCAR-versenyzést, a minap azonban leszögezte, a rajongók ne számítsanak arra, hogy olyan sokáig marad ebben a szakágban, mint például Denny Hamlin, vagy a 47 esztendősen visszavonult Kevin Harvick.

„Nehéz megmondani, hogy mikor fejezem be” – mondta a Hendrick Motorsports sztárja Kenny Wallace show-jának vendégeként.

„Jelen pillanatban nem hiszem, hogy még 40 évesen is a NASCAR-ban leszek. Ez nem azt jelenti, hogy szögre akasztom a sisakomat, mert az én esetem másabb, mint a többieké. Ott van például Kevin, aki visszavonult, de mégis marad a NASCAR közegében, kommentátor lesz és hasonlók. Számos olyan versenyző is akad, akik nem akartak távozni a szériából már 42 éves korukban, de a fiatalok miatt kiszorultuk a sportból.

Nagyon sok mindent szeretnék még elérni, amíg csúcsformában érzem magam. Most 31 vagyok és a tizenegyedik szezonomat kezdem meg a Cupban.

Nagyjából hét-nyolc évet látok még magam előtt ebben a bajnokságban, amelyek során rengeteg pénzt kereshetek és bebiztosíthatom a jövőmet. Ezután még mindig topon leszek és reményeim szerint versenyezhetek egy magasan jegyzett dirtszéria bajnoki címéért.”

A McLaren színeiben idén az Indy 500-nak is nekivágó Larson máris megtette az első jelentős lépést a NASCAR utáni élete felé.

2022-ben sógorával, az ötszörös World of Outlaws bajnok Brad Sweettel megalapította saját sprint car sorozatát. A High Limit Sprint Car Series első szezonját ő zárta a tabella tetején, ősszel pedig az is hivatalossá vált, hogy teljes egészében felvásárolták az eddig Tony Stewart által birtokolt All Star Circuit of Championshipet.

Ennek révén a HLSCS 2024-ben már több, mint ötven fordulót fog rendezni hétvégén és hétköznapokon egyaránt. Larson pedig máris bejelentette, hogy a lehető legtöbb versenyen el fog rajtolni, amelyeket a Cup naptára lehetővé tesz.


KAPCSOLÓDÓ: Több, mint félszáz versenyt rendez Kyle Larson szériája 2024-ben